Το εύστοχο πέναλτι του Φώτη Ιωαννίδη στο 38ο λεπτό χάρισε μία τεράστιας σημασίας κι αξίας νίκη στον Παναθηναϊκό με 1-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο μεγάλο ματς της 19ης αγωνιστικής της Super League. Με τη δύναμη να κυριαρχεί απ’ το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, οι «πράσινοι» έφτασαν στο τρίποντο που τους ανέβασε στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο -4 απ’ τον Ολυμπιακό, μία εβδομάδα πριν απ’ το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο.
Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα
Η ΑΕΚ φάνηκε να πατάει καλύτερα στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, έχοντας τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να προσεγγίσει την περιοχή του Παναθηναϊκού με αιχμές του δόρατος τους Λαμέλα, Μαρσιάλ και Λιβάι Γκαρσία.
Στο 15’ από σέντρα του Χατζισαφί από τα αριστερά, ο Βίντα έκανε κεφαλιά πάσα στον Λαμέλα που έκανε ανοικτό κοντρόλ αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει.
Δύο λεπτά μετά (17’) ο Ντραγκόφσκι μάζεψε την μπάλα και ενώ την είχε στα χέρια του, αυτή χτύπησε στο κεφάλι του Βίντα και έφυγε από τον έλεγχό του. Στη συνέχεια οι δύο παίκτες μονομάχησαν με τον στόπερ της ΑΕΚ να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες κι ο πάγκος της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, οι «πράσινοι» για επιθετικό φάουλ και ο διαιτητής Έσπεν Έσκας (αφού συνομίλησε για λίγο και με τον VAR) έδειξε συνέχεια στο ματς με κόρνερ.
Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ στο 42’, όταν από ωραίο ένα-δύο του Βαγιαννίδη με τον Αράο, ο 23χρονος μπακ «πάτησε» στην περιοχή κι εκτέλεση, αλλά ο Στρακόσια έκανε εξαιρετική επέμβαση, αποκρούοντας με το ένα χέρι.
Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Ιωαννίδης απέφυγε τους Ρότα και Ιωαννίδη κι από πολύ πλάγια θέση μέσα στην περιοχή πήγε να γυρίσει προς τον Πελίστρι, αλλά ο Στρακόσια είχε καλύψει το οπτικό πεδίο του με το σώμα του και μπλόκαρε σε δύο χρόνους.
Στο 89’ ο Φερνάντες πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε τις προσποιήσεις και σούταρε αλλά η μπάλα πήγε ψηλά, ενώ στο 90’ από τρομερή ενέργεια του Βαγιαννίδη από δεξιά και γύρισμα προς τον Μαντσίνι, το τελείωμα του Αργεντινού με τη μια πέρασε πολύ ψηλά άουτ.
Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, τη μεγαλύτερή της στο παιχνίδι, για να ισοφαρίσει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όταν από σέντρα του Ρότα, ο Λαμέλα πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με το τελικό 1-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-0 (Cosmote Sport 1)
Γκολ: 38′ πεν. Ιωαννίδης
Κίτρινες κάρτες: Τζούριτσιτς, Πάλμερ-Μπράουν, Μλαντένοβιτς, Τετέ – Γιόνσον, Σιμάνσκι
Κόκκινες κάρτες: –
Παναθηναϊκός (Ρούι Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Πάλμερ-Μπράουν, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (61′ Τσέριν), Πελίστρι (85′ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (62′ Τετέ), Ιωαννίδης (80′ Γερεμέγεφ).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου (46′ Σιμάνσκι), Χατζισαφί (74′ Κοϊτά), Γιόνσον (80′ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα, Περέιρα, Λαμέλα, Μαρσιάλ (80′ Πιερό), Γκαρσία (74′ Φερνάντες).
Πηγή: Ζougla.gr
















Leave a comment