ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα η Τριμερής Σύνοδος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ (Αιμιλία Χριστοφή), την Κυριακή θα φθάσει στην Κύπρο ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος θα έχει μετά την άφιξη του διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη. Την ίδια μέρα θα φτάσει και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι τρεις ηγέτες θα παρακαθίσουν σε δείπνο μαζί με τις συζύγους τους, την Κυριακή το βράδυ.

Την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση των ηγετών, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα συζητηθούν –μεταξύ άλλων, θέματα Άμυνας, Ασφάλειας και Ενέργειας. Αναμένεται να ληφθούν σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις.

Η τριμερής επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε λόγω επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

Πηγή: Ηellasjournal.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *