ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ- Η ΕΝΑΤΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

Εκρήξεις και σε άλλες περιοχές της κεντρικής Ουκρανίας. Ένας νεκρός στην Οδησσό.Στόχος ρωσικών επιθέσεων αποτελεί για για ένατη φορά αυτόν το μήνα η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Τις πρώτες  πρωινές ώρες ακούστηκαν εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της κεντρικής Ουκρανίας, Βίννιτσα, Χμελνίτσκι και Ζιτομίρ, όπου οι στρατιωτικές και οι πολιτικές αρχές κάλεσαν τον πληθυσμό να μείνει στα καταφύγια. Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στα νότια, στην Οδησσό, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον βιομηχανικής εγκατάστασης στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, σειρήνες συναγερμού της αεράμυνας ήχησαν σε όλη την ουκρανική επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Η σειρά αεροπορικών επιθέσεων στο Κίεβο, άνευ προηγουμένου ως προς την ισχύ τους, την έντασή τους και την ποικιλομορφία τους, συνεχίζεται. Αυτή είναι η ένατη αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα από τον Μάιο», συνόψισε η πολιτική και στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου έκανε λόγο για σφοδρή επίθεση με πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πάνω από την Κασπία Θάλασσα.

«Πτώσεις συντριμμιών αναφέρθηκαν στη συνοικία Νταρνίτσκι της πρωτεύουσας. Τα στοιχεία για τα θύματα και τις ζημιές τελούν υπό επαλήθευση», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση πιθανότατα περιλάμβανε πυραύλους κρουζ. Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το Κίεβο αφού εξαπέλυσε το κύμα αεροπορικών επιδρομών της.

Σημείωσε όμως ότι «δουλεύει» η αντιαεροπορική άμυνα και οι προκαταρκτικές πληροφορίες δείχνουν ότι όλοι οι εισερχόμενοι πύραυλοι έχουν καταστραφεί.

Λόγω πτώσης συντριμμιών εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε επιχείρηση στη συνοικία  Νταρνίτσκι και ακούστηκε έκρηξη στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο. Γράφοντας στο Telegram, ο Κλίτσκο ανέφερε ότι δεν έχει τραυματιστεί κανείς.

Σημειώνεται ότι και χθες, Τετέρτη, πραγματοποιήθηκαν ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές περιοχές. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι φέρεται να σκοτώθηκαν -μεταξύ των οποίων ένα πεντάχρονο αγόρι- κοντά στη Χερσώνα και 17 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς σε περιοχές στην Ουκρανία. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν κατηγορίες για χτυπήματα σε περιοχές αμάχων.

 

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *