ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ: Ο ΑΕΡΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Με ικανοποίηση επιστρέφει από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς στα συμπεράσματα της συνόδου καταδικάζεται η τουρκική επιθετικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ ενώ καλείται η Τουρκία να αρχίσει διάλογο με την Ελλάδα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Μάλιστα σ’ αυτό το ζήτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει τη γείτονα χώρα να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση ενόψει της συνόδου ΕΕ Τουρκίας στη Βάρνα την ερχόμενη Δευτέρα ως μία κίνηση καλής θέλησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων άφησε πίσω στην Αθήνα τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους και εστίασε στην ανάγκη να δοθεί ένα σαφές και αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τη στάση της συνολικά στην περιοχή μας.

Δεν έκανε όμως το ίδιο και για το Σκοπιανό ζήτημα, το οποίο ωστόσο δεν ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων αλλά θα έρθει τον ερχόμενο Μάιο. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ενημέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων δεν άφησε κανένα περιθώριο συναίνεσης με την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα υπό την έννοια της δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου.

Στο ερώτημα μάλιστα αν θεωρεί ότι είναι ακόμα αργά ή αν θα ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό να πάρει κάποια σχετική πρωτοβουλία ξεκαθάρισε ρίχνοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση ότι το «τοξικό κλίμα» καθιστά εξαιρετικά δυσχερή τη συναίνεση. «Μερικές φορές ο αέρας των Βρυξελλών μας διευκολύνει να σκεφτόμαστε πιο υπερβατικά. Όμως ο κ. Τσίπρας προκαλεί την ακραία πόλωση που δεν διευκολύνει ευρύτερες συναινέσεις που είναι χρήσιμες και καλοδεχούμενες» είπε ο κ. Μητσοτάκης συνδέοντας ευθέως τόσο την εξωτερική πολιτική όσο και την εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι μόλις την προηγούμενη μέρα είχε μιλήσει από την συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ για εκλογές κάθαρσης και επανεκκίνησης ενώ έχει σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση του τραβώντας γραμμή πλήρους απονομιμοποίησης της κυβερνητικής στάσης στο σκάνδαλο της Novartis.

News247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *