Η ρωσική κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της όγδοης επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας, δείχνοντας αντ’ αυτού πατριωτικά τραγούδια που ακούγονταν στην εκδήλωση.
Ένας θεατής δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τελειώσει την ομιλία του και είχε αποχωρήσει από τη σκηνή.
Then just random footage of people chanting pic.twitter.com/6jj4lD58bq
— max seddon (@maxseddon) March 18, 2022
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η διακοπή της ομιλίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, στο οποίο πραγματοποιούνταν εκδήλωση για τον όγδοη επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα.
Η ρωσική κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του Πούτιν κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε αυτό που η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών, δείχνοντας πατριωτικά τραγούδια που έπαιζαν στην εκδήλωση.
Αργότερα η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ολόκληρη την ομιλία, η οποία τελείωσε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αιφνίδια διακοπή, με τον Πούτιν να αποχωρεί από τη σκηνή, ενώ χιλιάδες θεατές κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες στο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, χωρητικότητας 80.000 θεατών.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, δήλωσε ότι μια βλάβη στον σέρβερ προκάλεσε τη διακοπή της ομιλίας.
Η ομιλία του Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συγκέντρωσης και συναυλίας υπέρ της κυβέρνησής του για την επέτειο οχτώ ετών από την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν γέμισαν το Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, το μεγαλύτερο στη Ρωσία και όπου διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης της εισβολής στην Ουκρανία. Στην πραγματικότητα, η ημερομηνία αυτής της εκδήλωσης, που ονομάζεται «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό», δεν επιλέχθηκε τυχαία, στις 18 Μαρτίου 2014 το Κρεμλίνο επισημοποίησε την προσάρτηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας της Σεβαστούπολης.
Dystopia Revisited – Luzhniki Stadium today pic.twitter.com/2eUXmqEbYq
— D.Emery (@DemeryUK) March 18, 2022
Πηγή: Eleftherostypos.gr
















Leave a comment