ΔΙΕΘΝΗ
«ΜΠΑΡΟΥΤΙ» Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ! ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ! ΗΧΗΣΑΝ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπαρούτι μυρίζει η Μέση Ανατολή μετά τη δήλωση – «βόμβα» του Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την κατάληψη της κατεχόμενης Κοιλάδας του Ιορδάνη που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη.

Σειρήνες αεράμυνας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες, από τη Γάζα, ήχησαν όταν ο Νετανιάχου βρισκόταν στο βήμα προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του στο νότιο Ισραήλ. Ο Νετανιάχου, χωρίς να τραυματιστεί, λίγα λεπτά αργότερα, συνέχισε την ομιλία του καθώς σίγησαν οι σειρήνες.

Προκλήθηκε ωστόσο αναστάτωση, με τον φόβο να είναι έκδηλος, καθώς σωματοφύλακες έτρεξαν και απομάκρυναν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό .

«Αποχωρήστε με ηρεμία», είπε ο Νετανιάχου στο κοινό της συγκέντρωσης λίγο προτού οι σωματοφύλακές του τον μετακινήσουν βιαστικά έξω από την αίθουσα, έδειξε το βίντεο από την ζωντανή μετάδοση που προβαλλόταν σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος Λικούντ.

 

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την πόλη Ασντόντ, όπου διεξαγόταν η προεκλογική συγκέντρωση και προς την πόλη Ασκελόν. Και οι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» (Iron Dome).

Καμία οργάνωση του παλαιστινιακού θύλακα δεν ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών.

Δήλωση – «βόμβα» Νετανιάχου: Θα καταλάβουμε την κατεχόμενη Κοιλάδα του Ιορδάνη

Επικίνδυνα κλιμακώνει την ένταση με τους Παλαιστίνιους ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ικανοποιώντας, κινούμενος σε προεκλογικό ρυθμό, αιτήματα εθνικιστικών ομάδων. Σαν βόμβα έσκασε η είδηση κατά την οποία ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εκδήλωσε την πρόθεσή του να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και το βόρειο τμήμα της Νεκράς Θάλασσας εάν επανεκλεγεί.

Η κοιλάδα βρίσκεται σε στρατηγικής σημασίας σημείο στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας.

Εάν αναδειχθεί νικητής στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας, στις 17 Σεπτεμβρίου, τότε ο Νετανιάχου θα καταλάβει – όπως υπόσχεται – μέρος της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στα σύνορα με την Ιορδανία.

«Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε την ισραηλινή κυριαρχία στην Κοιλάδα της Ιορδανία και το βόρειο τμήμα της Νεκρής Θάλασσας» τόνισε ο Νετανιάχου.

Ο ΟΗΕ έκρουσε τον κώδωνα προειδοποιώντας το Ισραήλ κατά της μερικής προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, με τα Ηνωμένα Έθνη να μιλούν για μια «καταστροφική προοπτική».

 

 

 

 

 

Πηγή: Europost.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *