ΑΠΟΨΕΙΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΛΩΔΙΑΣ!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Διασταυρωθήκαμε πρίν λίγο καιρό, με το σπουδαίο μας μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, τυχαία στην Αθήνα. Και αίφνης ένας ολόκερος κόσμος από το ωραίο μουσικό ηχόχρωμα του Γιώργου εμφανίστηκε μπροστά μας. Του Γιώργου της μελωδίας και της αγάπης, που με τις εμπνευσμένες και γλυκές του νότες, έχει συνθέσει τόσα ωραία και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής νεολαίας. Ο Γιώργος στη μουσική του δημιουργία κατόρθωσε να συναιρέσει την αισθαντικότητα, την κλασική ομορφιά και το ήθος της ελληνικής ζωής, με τη φρεσκάδα την δροσιά και τον ταχύ κοινωνικό βηματισμό της νέας γενιάς. Για αυτό αγαπήθηκε παράφορα από τους νέους και συνιστά έναν από τους κορυφαίους Κύπριους- Έλληνες δημιουργούς της εποχής μας.

Οι μελωδίες του στο στόμα της Μαρινέλλας, του Νταλάρα, του Πλούταρχου, της Νατάσας Θεοδωρίδου, της Δέσποινας Βανδή, του Πασχάλη Τερζή της Ευρυδίκης, της Μαντούς, του Αντώνη Ρέμου, του Πασχάλη και τόσων άλλων μεγάλων ερμηνευτών μας, κατέστησαν σπουδαίες επιτυχίες, που τραγουδιούνται κάθε ώρα και κάθε στιγμή στην κυπριακή και ελληνική πατρίδα. Για αυτό και συνιστά ένα κορυφαίο σημείο κοινωνικής και πολιτισμικής αναφοράς της ελληνικής νεολαίας. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα τραγούδια του : «Έλα να με τελειώσεις», «Κι έκρυψα το πρόσωπό μου», «Μια αναπνοή», «Παλιόκαιρος», «Ο δικός μου ο δρόμος», «Έχω μια αγάπη», «Το κύμα», «Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου», «Φεγγάρι», «Έλα που φοβάμαι», «Κόκκινη γραμμή», «Τίποτα δεν γίνεται τυχαία», «Σήμερον που σ’ αντίκρισα», «Οι ήρωες», «Δίπλα σε σένα», «Ένα τραγούδι ακόμα», «Δώρο Θεού», «Το μόνο που θυμάμαι», «Πυξίδα», «Μίσησε με» κ.α.

Τελευταία φορά τον ακούσαμε σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό ορατόριο που είχε γράψει για να τιμήσει την Παναγία, στο Μέγαρο Μουσικής, σε μία μοναδική βραδιά αφιέρωμα, με ήχους και μελωδίες για την Παναγία, από την Αγία και μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, στο Μέγαρο Μουσικής. Αγαπούμε πολύ το Γιώργο Θεοφάνους και ευχόμαστε η άχραντος Παναγία, να σκέπει και να ευλογεί , τα εμπνευσμένα καλλιτεχνικά και κοινωνικά βήματά του. Σε αγαπάμε πολύ Γιώργο, καλό σου μουσικό δρόμο !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα της Αττικής, με τον Γιάννη Σγουρό www.panosavramopoulos.blogspot.gr

(To άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *