ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΛΟΝΔΙΝΟ: 9 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Το Λονδίνο σε καλεί!

Το Λονδίνο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς για τους ταξιδιώτες. Είτε απολαμβάνεις το απογευματινό σου τσάι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο είτε προσπαθείς να πετύχεις έστω και για μια στιγμή τη βασιλική οικογένεια ή να χωρέσεις στο πρόγραμμά σου τα πολυάριθμα αξιοθέατα, το Λονδίνο είναι ένας ελκυστικός προορισμός όλο τον χρόνο.

Eπιλέξαμε προσεκτικά ένα προς ένα τα αγαπημένα μας καταλύματα για οικογένειες, ζευγάρια ή φιλικές παρέες. Από τη μοδάτη ατμόσφαιρα του Shoreditch, την πολυτέλεια του Mayfair ή τις περιοχές με τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης, δες τι προτείνει το Room5 για τη διαμονή σου στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους τουρίστες.

Πότε θα πρέπει να επισκεφθείς το Λονδίνο;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της trivago, τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο είναι φθηνότερα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο , με τιμές που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 180 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Επίσης, εάν κάνεις κράτηση αυτούς τους μήνες, θα αποφύγεις την πολυκοσμία, καθώς οι αναζητήσεις στην trivago για καταλύματα στο Λονδίνο είναι μειωμένες αυτήν την περίοδο. Από την άλλη πλευρά, η περίοδος με τη μεγαλύτερη ζήτηση και τις υψηλότερες τιμές είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, καθώς οι τιμές φτάνουν τα 240 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ο όγκος αναζητήσεων είναι αυξημένος.

1. South Place Hotel: Κορυφάια κατάταξη

Λίγα βήματα από τη χιπ ατμόσφαιρα του Shoreditch, το The South Place Hotel εκπέμπει μια αύρα μοντέρνας επιτήδευσης. Με άψογη διακόσμηση σκανδιναβικού στυλ στο εσωτερικό του, διαθέτει ευάερα και άνετα δωμάτια με απαλά, μάλλινα χαλιά και σπάνιες φωτογραφίες από το Λονδίνο. Τα υπνοδωμάτια είναι εξοπλισμένα με media hub και τηλεοράσεις Bang & Olufsen, καθώς και μια εκτεταμένη συλλογή ταινιών τις οποίες μπορείς να απολαύσεις, σε περίπτωση που ο κλασικός λονδρέζικος καιρός σε αναγκάσει να γυρίσεις στο δωμάτιό σου νωρίς το βράδυ.

Τα καταστήματα και τα εστιατόρια του πολυσύχναστου Shoreditch βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, αλλά στο σημείο του ξενοδοχείου θα βρεις μια μπρασερί και ένα εστιατόριο θαλασσινών βραβευμένο με αστέρι Michelin, καθώς και πολυάριθμα μπαρ και ταράτσες, για να πιεις στα γρήγορα ένα ποτό. Ως ένα από τα ξενοδοχεία του Λονδίνου με κορυφαία κατάταξη στην trivago (με βαθμολογία 94/100), το South Place Hotel θα σου προσφέρει ένα μοντέρνο περιβάλλον διαμονής που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

2.  Cheval Three Quays at the Tower of London: Κορυφαία κατάταξη

Άλλη μία επιλογή με κορυφαία κατάταξη από τους ταξιδιώτες στην trivago είναι το Cheval Three Quays. Βρίσκεται τόσο κοντά στο κέντρο που ακούς τα κοράκια να κράζουν στον Πύργο του Λονδίνου και την κινητή γέφυρα του Λονδίνου να ανασηκώνεται, ενώ μπορείς να δεις την αντανάκλαση του ήλιου στον ουρανοξύστη The Shard. Βρίσκεσαι στο ιδανικό σημείο στο κέντρο της πόλης, σε ένα κατάλυμα που προσφέρει διαμερίσματα με έναν ενιαίο χώρο, διαμερίσματα με ένα, δύο και τρία υπνοδωμάτια, καθώς και ρετιρέ. Μπορείς να χαζέψεις τα ποταμόπλοια που διασχίζουν τον Τάμεση, απολαμβάνοντας τον πρωινό σου καφέ, προτού ξεκινήσεις την εξερεύνησή σου στις εύκολα προσβάσιμες γωνιές της πόλης.

Οι σύγχρονες κουζίνες είναι πλήρως εξοπλισμένες με πλυντήρια πιάτων, σερβίτσια και μαγειρικά σκεύη. Εκτός από το δωρεάν ασύρματο ίντερνετ, για το καλωσόρισμα θα σε περιμένει ένα πανέρι γεμάτο βιολογικά προϊόντα, ενώ διατίθενται και πτυσσόμενα κρεβάτια, καθώς και κρεβατάκια μωρού για εκείνους που ταξιδεύουν με βρέφη. Είναι σίγουρο ότι τίποτε δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη θέα της πόλης που θα βλέπεις από τα απίστευτα μεγάλα παράθυρα, όταν ξυπνάς κάθε πρωί.

3. Flemings Mayfair: Κατάλληλο για οικογένειες

Το υπέροχο Flemings Mayfair Hotel έχει καταφέρει να παραμείνει ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του κεντρικού Λονδίνου. Το εκπληκτικό γεωργιανό εσωτερικό του εντυπωσιάζει με τα 3 μέτρων ταβάνια, τα τεράστια παράθυρα και τζάκια, ενώ τα δωμάτια είναι ιδιόμορφα διακοσμημένα με έπιπλα μοναδικού σχεδιασμού. Για όσους ταξιδεύουν με παιδιά, το ξενοδοχείο διαθέτει πολλές επιλογές, όπως ευρύχωρα οικογενειακά δωμάτια, καθώς και διαμερίσματα ενός και δύο υπνοδωματίων, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Hyde Park, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το Covent Garden, οπότε είναι εύκολη η επιστροφή στο δωμάτιο για έναν υπνάκο, σε περίπτωση που το θελήσουν τα παιδιά (ή ακόμη και οι γονείς!).

Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η διαμονή σου στο Flemings Mayfair είναι το δωρεάν πρωινό για όλη την οικογένεια. Επίσης, προσφέρεται δωρεάν δείπνο για τα παιδιά κάτω των 5 ετών και έκπτωση 50% στα γεύματα για τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Ο concierge του ξενοδοχείου μπορεί να κανονίσει εισιτήρια θεάτρου για τις οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά ή ακόμη και βόλτες με ποδήλατα και πικνίκ στο Hyde Park, εάν έχει λιακάδα. Τα βράδια, προσφέρεται δωρεάν ζεστή σοκολάτα και βουτήματα ως ένα ιδιαίτερο κέρασμα πριν από τον ύπνο. Η αναμφισβήτητη γοητεία και το άψογο επίπεδο εξατομικευμένης εξυπηρέτησης αυτού του ξενοδοχείου το καθιστούν ιδανική επιλογή για τις οικογένειες που επισκέπτονται το Λονδίνο.

4.  The RE London Shoreditch: Οικονομική πολυτέλεια

Δυο βήματα από την πολύχρωμη τέχνη του δρόμου, τις gastropub, τα μπαρ και τα εστιατόρια του Shoreditch βρίσκουμε το RE London. Χάρη στην κεντρική του τοποθεσία, θα είναι σίγουρα εύκολο να μετακινηθείς οπουδήποτε στην πόλη. Επιπλέον, η δυνατότητα κράτησης δωματίων που επικοινωνούν μεταξύ τους καθιστά το RE London ιδανική επιλογή για τους γονείς που θέλουν να έχουν τον νου τους στα παιδιά, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ιδιωτικές στιγμές ως ζευγάρι.

Ένα πραγματικά μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του ξενοδοχείου είναι ότι διαθέτει Queen κρεβάτια ίδιου μεγέθους με εκείνα που χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια και επομένως είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις έναν ύπνο βασιλικών προδιαγραφών. Ο κλιματισμός θα διασφαλίσει ότι, ακόμη και τις νύχτες με αποπνικτική ζέστη, τίποτε δεν θα διαταράξει τον ύπνο σου. Επιπλέον, τα δωμάτια διαθέτουν δωρεάν τσάι, καφέ, ζεστή σοκολάτα και μπισκότα, για να έχεις κάτι να μασουλάς. Το RE London Shoreditch είναι μια φανταστική οικονομική επιλογή που δεν θυσιάζει την άνεση, αλλά ούτε και την τοποθεσία σε αυτήν την τεράστια πόλη.

5. Rosewood London: Πολυτελές

Μπαίνοντας στο Rosewood London μέσα από μια ιστορική αψίδα που καταλήγει σε μια εδουαρδιανή αυλή, θα μείνεις άναυδος από αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο στην ιστορική συνοικία Holborn του Λονδίνου. Το ξενοδοχείο έχει αναστηλωθεί άψογα με βάση τα αρχικά σχέδια και, εάν αναζητείς μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας στο Λονδίνο, είναι η ιδανική επιλογή για σένα. Ωστόσο, η γοητεία που εκπέμπει η ατμόσφαιρα πολυτέλειας του ξενοδοχείου συνοδεύεται και από κάποια ιδιόρρυθμα στοιχεία, όπως τα παλιά ποδήλατα που είναι στοιβαγμένα στο εξωτερικό του.

Το εσωτερικό είναι η επιτομή της χλιδής, με επτά είδη μαρμάρου και μαόνι από την Κούβα, καθώς και μια επταώροφη μεγαλοπρεπή σκάλα, από την οποία μπορείς να κατεβαίνεις και να ανεβαίνεις νιώθοντας ότι είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας. Το απογευματινό τσάι που σερβίρεται στο ξενοδοχείο είναι περιζήτητο, καθώς θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο Λονδίνο. Θα πρέπει να απευθυνθείς στον concierge, για να κάνεις κράτηση, εάν θέλεις να μη χάσεις αυτήν την εμπειρία.

6.   Marriott Maida Vale: Σε λογική τιμή

Ενώ βρίσκεται σε οικιστική περιοχή, το Marriott Maida Vale αποτελεί ιδανική αφετηρία για αξιοθέατα όπως η Abbey Road, το Camden Market και το Στάδιο Γουέμπλεϊ. Γουστόζικα διακοσμημένο και άνετο, θα σου προσφέρει όλες τις ανέσεις που έχεις συνηθίσει από την αλυσίδα Marriott, όπως πολυτελή κρεβάτια, δωρεάν ασύρματο ίντερνετ, καθώς και ένα ευρύχωρο, μοντέρνο μπάνιο, κάτι που είναι δυσεύρετο σε μια πόλη όπου κυριαρχούν τα ξενοδοχεία με μικροσκοπικά δωμάτια. Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν πρόσβαση στη θερμαινόμενη πισίνα δίπλα από το ξενοδοχείο, στο Bannatyne’s Leisure Club. Μπορεί να το χρειαστείς, εάν υποκύψεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις δυο-τρία πιάτα στο ιταλικό εστιατόριο Fratelli του ξενοδοχείου.

Ενώ αυτή η συνοικία είναι μακριά από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του Λονδίνου, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια οικονομική λύση. Αγόρασε μια κάρτα επισκέπτη Oyster για εύκολη μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο μέσω του σταθμού Kilburn Park του μετρό.

7.  Boundary: Η χιπ ατμόσφαιρα του Shoreditch

Συνδυάζοντας τη γοητεία και την κομψότητα του ιστορικού μεγαλείου με τη σύγχρονη διάθεση, το Boundary είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο στην πολύβουη συνοικία του Shoreditch. Ιδανικό για όσους θέλουν να χαζεύουν τον κόσμο που περνά, να ψωνίσουν vintage αντικείμενα και να απολαύσουν το φαγητό του δρόμου. Με ένα βήμα ή μια δρασκελιά βρίσκεσαι στο Old Spitalfields Market και το Brick Lane Market. Το ξενοδοχείο διαθέτει στο ρετιρέ του ένα εκπληκτικό εστιατόριο αγγλικής-γαλλικής fusion κουζίνας, καθώς και κήπους στην ταράτσα και ένα θερμοκήπιο που λειτουργεί όλο τον χρόνο, όπου μπορείς να χαλαρώσεις με μια χειροποίητη μπύρα ή ένα κοκτέιλ.

Καθένα από τα 12 δωμάτια είναι μοναδικά διακοσμημένο, αντλώντας έμπνευση από διαφορετικά σχεδιαστικά κινήματα, όπως το Bauhaus, το Le Corbusier, το Modern Dickensian ή το Modern Chinoiserie. Από το παράθυρό σου ή από τα μπαλκόνια σε κάποιες από τις σουίτες έχεις καταπληκτική θέα του αστικού τοπίου, εκεί που χτυπά η καρδιά της χιπ ατμόσφαιρας της πόλης. Εάν θέλεις να μείνεις σε μια περιοχή γεμάτη ζωντάνια, το Boundary προσφέρει στους πελάτες μια γεύση από τη ζωή στο Λονδίνο τις καθημερινές ή το σαββατοκύριακο.

8. Hilton London Bankside: Για οικογένειες που αγαπούν την τέχνη

Κοντά στην πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης Tate, καθώς και στο θέατρο Shakespeare’s Globe Theater, το Hilton London Bankside, που άνοιξε πρόσφατα, αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες που αναζητούν πολιτιστικές εμπειρίες σε μια πόλη που ξεχειλίζει από καλλιτεχνικές δημιουργίες. Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους, κατάλληλα για γονείς που θέλουν να έχουν λίγες ιδιωτικές στιγμές χωρίς τα παιδιά τους, καθώς και παιδικό μενού στο εστιατόριο OXBO Bankside, αλλά και υπηρεσίες φύλαξης παιδιών, για να μπορείς να ξεφαντώσεις στην πόλη, χωρίς την έγνοια των παιδιών. Τα δωμάτια είναι κομψά και πρακτικά και διαθέτουν τα ονειρεμένα κρεβάτια Hilton Serenity, υψηλής ευκρίνειας τηλεόραση 42 ιντσών και δωρεάν ασύρματο ίντερνετ. Επίσης, παρέχεται θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα και γυμναστήριο, σε περίπτωση που θελήσεις να ασχοληθείς για λίγο με κάποια φυσική δραστηριότητα.

Η περιοχή του Southbank είναι γεμάτη ζωή και αναπλάθεται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς τα καφέ, τα εστιατόρια και τα καλλιτεχνικά στούντιο παραμένουν κυρίαρχα σε αυτόν τον παραδοσιακά δημιουργικό κόμβο. Απόλαυσε το μεσημεριανό σου στο κοντινό Borough Market, που απευθύνεται στους καλοφαγάδες του Λονδίνου, περπάτησε στην εμβληματική Γέφυρα της Χιλιετίας (που είναι πιο γνωστή στα παιδιά ως η γέφυρα από τις ταινίες του Χάρι Πότερ) ή θαύμασε τη θέα του Λονδίνου από ψηλά από το London Eye.

9. Brown’s Hotel: Η πιο κλασική επιλογή

Πιθανότατα ένα από τα πιο σημαντικά και εμβληματικά, ιστορικά ξενοδοχεία του Λονδίνου, το Brown ξεκίνησε να λειτουργεί το 1837 και έχει φιλοξενήσει στους χώρους του αρκετές σημαντικές στιγμές της ιστορίας της πόλης: Ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ έγραψε εδώ το «Βιβλίο της ζούγκλας» και ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ έκανε από το ξενοδοχείο το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε ποτέ. Επίσης, εδώ το απογευματινό τσάι έγινε παράδοση συνυφασμένη με την αγγλική κουλτούρα. Ασφαλώς, σε αυτό βοήθησε και η παρουσία της βασίλισσας Βικτωρίας, που ήταν τακτική πελάτης. Σήμερα, το ξενοδοχείο Mayfair βρίσκεται κοντά στα απίστευτα πολυτελή καταστήματα της Bond street, καθώς και στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών, το Piccadilly Circus και το Hyde Park.

Για μια πραγματικά πολυτελή εμπειρία, κάνε κράτηση για τη Σουίτα Kipling, η οποία έχει πάρει το όνομά της από τον ίδιο τον δημιουργό του «Βιβλίου της ζούγκλας». Απίστευτα ευρύχωρη και φωτεινή, η Σουίτα είναι διακοσμημένη με παιχνιδιάρικες ζωγραφιές ζώων, απαλές και ζεστές αποχρώσεις και μια ελαφριά πινελιά Ανατολής. Επίσης, παρέχονται δύο θεραπείες σπα μισής ώρας, υπηρεσίες αδειάσματος και ετοιμασίας βαλίτσας, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, καθώς και η επιλογή να απολαύσεις το πρωινό σου στο κρεβάτι. Ποια ήταν η τελευταία φορά που σε φρόντισε κανείς τόσο πολύ;

trivago.gr

Related Post