ΔΙΕΘΝΗ
ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ DELTACRON – ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Από τεχνικό λάθος στην ανάλυση του γονιδιώματος φαίνεται να προκλήθηκε ο συναγερμός για το νέο στέλεχος κορονοϊού Deltacron, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω μεταλλαγμένος στέλεχος φερόταν να έχει εντοπιστεί σε 25 περιστατικά στην Κύπρο.

«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Μάλιστα παραθέτει και το tweet του βιολόγου, Tom Peacock, ο οποίος επιβεβαιώνει τη λήξη συναγερμού, αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες για το τεχνικό λάθος.

«Η κυπριακή μετάλλαξη «Deltacron» που αναφέρθηκε από πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης φαίνεται ξεκάθαρα επιμολυντική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, 12:00

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner