ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από μια ανάταση, έχει ανάγκη από μια έμπνευση», τόνισε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε πως οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η «νεοφιλελεύθερη ανάπτυξη» που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε. «συσσωρεύει πολύ εύκολα πλούτο στους λίγους» και «απλώνει τη φτώχεια και την ανασφάλεια στους πολλούς», γι’ αυτό και αναπτύσσεται ευρωσκεπτικισμός, καθώς «ελλειμματοποιείται όλο και περισσότερο η σχέση εμπιστοσύνης του Ευρωπαίου πολίτη με την Ε.Ε.».

Όπως πρόσθεσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της εποχής, στο τι παραγωγικό μοντέλο θέλει να ακολουθήσει, στο ποιες θα είναι οι πολιτικές απέναντι στη φτώχεια, στην εργασία, στην ανεργία, στις ανισότητες, στη διαχείριση του προσφυγικού, κ.α.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα πολιτικά κόμματα και κυρίως τα προοδευτικά «υπάρχουν για να υπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, των συνταξιούχων, των ανασφάλιστων, των ανέργων, των αναπήρων» και «όλων εκείνων που απειλούνται από τα φαινόμενα του κοινωνικού αποκλεισμού, είτε έτσι είτε αλλιώς και από τις κοινωνικές διακρίσεις». Για να προσθέσει: «Άρα, λοιπόν, χρειαζόμαστε ένα νέο αφήγημα, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό. Πρέπει, λοιπόν, να εκπονηθεί ένα τέτοιο αφήγημα το οποίο πρέπει να κεντρίσει και θα κεντρίσει τον προβληματισμό των Ευρωπαίων πολιτών».

«Το ίδιο περίπου και στην Ελλάδα, συμβαίνει», συνέχισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλήςκαι πρόσθεσε: «Έρχονται οι κήρυκες του μητσοτακικού νεοφιλελευθερισμού και μας λένε, ότι “ξέρετε, εδώ θα έρθει, θα φέρουμε ανάπτυξη”. Και το ερώτημα είναι: δεν κυβερνούσαν την Ελλάδα μέχρι το 2015 αυτές οι ίδιες δυνάμεις; Κι όχι μόνο, αλλά και τα ίδια πρόσωπα. Άρα τι συμβαίνει εδώ; Τι θα φέρουν; Τι καινούργιο θα φέρουν; Αυτό που θα φέρουν, είναι μια πλήρη αναστάτωση, μια μεγάλη ανασφάλεια, που θα βάλει σε δοκιμασία κοινωνικές ομάδες».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αποσκοπεί στο «να σταθούν στα πόδια τους οι άνθρωποι που επλήγησαν από την κρίση» και να βγει «η πατρίδα ολόκληρη και όρθια από την κρίση» και επέκρινε όσους ασκούν κριτική σε αυτήν την πολιτική.

«Οι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την καταστροφή δεν είχαν το κουράγιο, το πολιτικό, να αποχωρήσουν από τα κόμματα τους, να μη χρεώνουν με την παρουσία τους την πορεία και την προσπάθεια των κομμάτων τους, αλλά θέλουν οι ίδιοι να ξανακυβερνήσουν για να μας “σώσουν”» σημείωσε καταληκτικά ο κ. Κουρουμπλής.

Πηγή: Newsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *