ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: LIVE ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ – ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ, CLICK AWAY ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοινώνουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε 596 κρούσματα, εμφανίζοντας αύξηση 24,2%. Την τελευταία εβδομάδα, το 46,4% των κρουσμάτων καταγράφηκε κατά μέσο όρο στην Αττική, το 9,2% στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα υπόλοιπα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια.

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ προτείνεται η μέθοδος του click in shop για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων.

Τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την Αττική, δεδομένης της εμφάνισης και στη χώρα μας της πλέον μεταδοτικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία αλλά και της αύξησης των νοσηλειών στα νοσοκομεία αναφοράς.

Η τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Στην ενημέρωση συμμετέχει επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Photo: Φωτογραφία Αρχείου/intime News

 

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *