ΥΓΕΙΑ
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Από σήμερα (10 Νοεμβρίου) αρχίζει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και όπου υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και πίεση στα νοσοκομεία.

Είναι ένα μέτρο που κρίνεται αναγκαίο, αφού υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα.»

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός απέκλεισε για ακόμα μία φορά το lockdown ως λύση.

Νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων

Χθες καταγράφηκε νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.613 μολύνσεις.

Από αυτά τα 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 801.208.

Επίσης, χθες στη χώρα μας καταγράφηκαν 46 νεκροί, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.414 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 486. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 408 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 78 είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.364 ασθενείς.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner