ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ- ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΩΔΕΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ένα άτομο που πέταξε στη νότια Γαλλία από την κεντροαφρικανική χώρα του Καμερούν λέγεται ότι έχει μολύνει τουλάχιστον δώδεκα άτομα με μια μέχρι τώρα άγνωστη παραλλαγή του κορονοϊού. Σύμφωνα με αρχικές μελέτες, τα τεστ των μολυσμένων ατόμων έδειξαν «άτυπους συνδυασμούς μεταλλάξεων». Η νέα μετάλλαξη έχει την προσωρινή ονομασία B.1.640.2.

Ειδικοί από τη γαλλική κυβέρνηση αναφέρουν με βάση μια προκαταρκτική μελέτη ότι εντοπίστηκαν 46 μεταλλάξεις στη νέα παραλλαγή. Συγκριτικά, η παραλλαγή Όμικρον, η οποία αυτή τη στιγμή γίνεται η κυρίαρχη παραλλαγή σε όλο και περισσότερες χώρες, έχει 37 μεταλλάξεις σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του ιού.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της μελέτης, η οποία διεξήχθη από επιστήμονες από το IHU Mediterranee Infection στη Μασσαλία, η νέα παραλλαγή περιέχει τις ήδη γνωστές μεταλλάξεις N501Y και E484K. Το N501Y βρίσκεται επίσης στην αρχική παραλλαγή Άλφα του κορονοϊού και είναι γνωστό ότι συνδέεται πιο ισχυρά με τα κύτταρα και έτσι εξαπλώνεται καλύτερα.

Η νέα παραλλαγή θα μπορούσε όμως να είναι πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό. Το E484K είναι μια λεγόμενη «μετάλλαξη διαφυγής». Αυτό μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ωστόσο, επί του παρόντος λείπουν περαιτέρω ερευνητικά δεδομένα σχετικά με αυτό.

13:06 – 4 Ιανουαρίου 2022

 

 

 

 

 

Πηγή: Eleftherostypos.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *