ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Δύσκολη αποδεικνύεται στην πράξη, η εφαρμογή του μέτρου της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών που κλήθηκαν να συνδράμουν το ΕΣΥ, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι γιατροί οι οποίοι επιστρατεύτηκαν και έπρεπε να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία, ήταν ανεμβολίαστοι και ως εκ τούτου τα φύλλα πορείας που έλαβαν θεωρούνται άκυρα.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τους 12 γιατρούς που επιστρατεύτηκαν, οι δύο παρέχουν ήδη τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ μία γιατρός είναι ανεμβολίαστη και άρα σε αναστολή.

Παρόμοια περιστατικά και στον Άγιο Παύλο, όπου από τις επτά επιστρατεύσεις, οι δύο είναι άκυρες.

Να σημειωθεί ότι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών έγινε από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ.

«Έφυγαν» τα πρώτα φύλλα πορείας προς 85 ιδιώτες γιατρούς

 

Να σημειωθεί ότι τα πρώτα φύλλα πορείας απεστάλησαν το πρωί της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου σε ιδιώτες γιατρούς στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απεστάλησαν φύλλα πορείας σε 85 γιατρούς στις γεωγραφικές περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, που υπάγονται στην 3η, 4η και 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αναφορικά με τις επιτάξεις των ιδιωτών γιατρών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, έκανε λόγο για ένα «αναγκαίο μέτρο» και συμπλήρωσε:

 

«Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς».

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, και υπογράφει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επιτάσσονται για έναν μήνα προσωπικές υπηρεσίες ιδιωτών ιατρών ΠνευμονολογίαςΠαθολογίας και Γενικής Ιατρικής.

«Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ.

Photo: Intime/Λιάκος Γιάννης
20 Νοεμβρίου 2021 22:28
Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *