ΔΙΕΘΝΗ
“ΚΟΚΚΙΝΟ” ΑΠΟ ΜΟΣΧΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΚΤΙΚΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ-ΖΑΧΑΡΟΒΑ: ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ

Η ρωσική πολιτική ηγεσία ανακοίνωσε στην Τουρκία να αφήσει τη Συριακή κυβέρνηση να κινηθεί πρώτη, δημιουργώντας μια εντελώς άβολη κατάσταση για την Άγκυρα.

 

 

Χθες, η εκπρόσωπος της ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι τα εδάφη στην ανατολική Συρία πρέπει να παραδοθούν στη συριακή κυβέρνηση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η ίδια ανέφερε ότι η Μόσχα δεν γνώριζε καμία προγραμματισμένη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία, αλλά πρόσθεσε ότι η κίνηση θα συμβάλει στην ειρηνική διευθέτηση στη Συρία, εάν υλοποιηθεί.

«Εάν γίνει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κατάσταση»,

ανέφερε η κα Ζαχάροβα σε μια ενημέρωση.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας που αφορούν επίθεση στην περιοχή, η κ Zαχάροβα  απάντησε ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν στενό συντονισμό των ενεργειών τους στη Συρία, «συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να  βρεθεί το Σάββατο υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία στην Μόσχα για να συνεννοηθεί με την ρωσική πλευρά .

Η αντιπροσωπία αποτελείται από τον υπουργό εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον διευθυντή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Μιλάμε για το «βαρύ πυροβολικό» της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να αποσπάσει την δυνατότητα  εισβολής στα ανατολικά του Ευφράτη από τους Ρώσους, οι οποίοι μετά τις ΗΠΑ κάνουν κουμάντο πλέον σε ολόκληρη την συριακή επικράτεια.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε από την πλευρά της, ότι συνεργάζεται με την Ουάσινγκτον για τον συντονισμό της απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων, αλλά παραμένει «αποφασισμένη» για στρατιωτική προέλαση στα εδάφη που κατέχουν οι Κούρδοι μαχητές στην Ιεράπολη στη βόρεια Συρία.

Υπάρχουν άλλωστε δεκάδες εικόνες που δείχνουν τουρκικά θωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα και μεταφορείς αρμάτων μάχης να αποστέλλονται στα σύνορα με τη Συρία.

Ωστόσο, οι Σύροι στρατιώτες του ηγέτη  Μπασάρ αλ-Άσαντ και ρωσικές δυνάμεις, είναι αυτές που άρχισαν να αναπτύσσονται στις πρώτες γραμμές γύρω από την πόλη της Ιεράπολης (Μανμπίτς)

 

Πηγή :Enantion.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *