ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Ο υπουργός ανέλυσε ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του κυβερνώντος κόμματος για την επόμενη τετραετία.

Τον σημαντικό αναπτυξιακό, επενδυτικό και οικονομικό ρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει το υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του στη «Ναυτεμπορική», τονίζοντας τις εξαιρετικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, αλλά και τις σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου.

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ότι «το 2022 ήταν μια πραγματικά εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα ταξιδιωτικά έσοδα ξεπέρασαν κατά 2,6 δισ. ευρώ τις αρχικές προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών για 15 δισ., φθάνοντας τα 17,6 δισ. και επιτρέποντας στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε στοχευμένες πολιτικές ελάφρυνσης των πολιτών από τα βάρη της εισαγόμενης ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 από τα αεροδρόμια της χώρας πέρασαν συνολικά 6.877.069 επιβάτες εξωτερικού και εσωτερικού. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 52,8% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2022 και αύξηση 2,9% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Ειδικά για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέχρι τον Απρίλιο η κίνηση έφτασε συνολικά τα 2,14 εκατομμύρια επιβάτες, αυξημένη κατά 29,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022, ενώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2023 η διεθνής επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» αυξήθηκε κατά 54,7% σε σχέση με το 2022 και 3,4% σε σχέση με το 2019, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού σημειώνει ότι κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση ήταν αυξημένοι κατά 27,03% και 20,39% αντίστοιχα σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2022. Προσθέτει δε ότι «η φετινή σεζόν ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο στόχος μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έχει επιτευχθεί και, πλέον, ο στόχος μας -ο οποίος υλοποιείται μέσα από σειρά δράσεων του ΕΟΤ και του υπουργείου- είναι η 12μηνη τουριστική περίοδος, όχι μόνο για τους προορισμούς με ισχυρό brand, αλλά και για εναλλακτικές επιλογές για ταξιδιώτες και τουρίστες».

Όσον αφορά στην επόμενη τετραετία, ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι «ο βασικός μας στόχος είναι οι επενδύσεις σε κάθε είδους υποδομές, από λιμάνια, μαρίνες και λιμενοβραχίονες, μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων, την επέκταση του δικτύου 5G σε ολόκληρη τη χώρα κ.λπ. Έργα που, όχι μόνο αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, αλλά ταυτόχρονα έχουν θετική επίδραση συνολικά στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Υπογραμμίζει,επίσης, ότι «ο τουρισμός είναι μια κατεξοχήν έκφραση της λαϊκής οικονομίας, καθώς ενισχύει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οικογενειακές επιχειρήσεις, το τοπικό εμπόριο και δίνει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία και την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα».

Πηγή: Νews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *