LIFESTYLE
ΚΑΡΕΖΗ – ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ: ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΛΙΔΑΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ζάχος Χατζηφωτίου. Ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε παντρευτεί πέντε φορές συνολικά, μία από αυτές ήταν με την σπουδαία Τζένη Καρέζη, τη δεκαετία του 1960, σε μια λαμπρή τελετή που άφησε εποχή.

Στις 7 Μαΐου του 1962, η υπέροχη Τζένη Καρέζη παντρεύεται τον κοσμοπολίτη Bon viveur Ζάχο Χατζηφωτίου, σε έναν γάμο που αποτελεσε και το κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

Ο χλιδάτος και κοσμοπολίτικος γάμος έγινε στη Φιλοθέη. Λέγεται ότι έξω από την εκκλησία είχε συγκεντρωθεί πλήθος 5.000 ατόμων, ενώ οι προσκεκλημένοι ήταν μόνο 500. Στη δεξίωση παρέστη όλη η Αθήνα, κοσμική και καλλιτεχνική με εξαίρεση την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όχι λόγω κάποιου ανταγωνισμού ανάμεσα στις δυο πρωταγωνίστριες όπως λέγεται συχνά, αλλά επειδή εκείνες τις μέρες η ηθοποιός βρισκόταν στο Λονδίνο.

Κουμπάρα ήταν η αγαπημένη φίλη του ζευγαριού, η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγα. Ντυμένη με ένα τζιν και απλό μαύρο πουκάμισο αναμεσα στα ακριβά βραδινά σύνολα των υπολοίπων καλεσμένων, χόρεψε εκπληκτικά ζεϊμπέκικο στους ρυθμούς των τραγουδιών του αξέχαστου Γρήγορη Μπιθικωτση. “Το καλύτερο ζεϊμπέκικο στον κόσμο”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύει ο συλλέκτης Αρης Λουπάσης στο instagram, βλέπουμε την Τζένη Καρέζη αγκαλιά με την κουμπάρα της, μετά το θρυλικό ζεϊμπέκικο.

ΚΑΡΕΖΗ ΓΑΜΟΣ

Η Τζένη Καρέζη δέχεται τα συγχαρητήρια της Ελένης Χαλκούση, η οποία κρατά μπομπονιέρες. Ηθοποιός, χρονογράφος και μεταφράστρια θεατρικών έργων, η τόσο αγαπητή σε όλους Ελένη Χαλκούση ήταν και η συγγραφέας του πρώτου ελληνικού βιβλίου savoir faire. Την παρακάτω φωτογραφία των δύο κυριών δημοσιεύει στον συλλεκτικό της λογαριασμό στο instagram η δημοσιογράφος Ελενα Μακρή-Λυμπέρη.

ΚΑΡΕΖΗ ΓΑΜΟΣ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Δέσπω Διαμαντίδου εύχονται στην Τζένη Καρέζη για τον γάμο της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου. Ούτε το ένα ζευγάρι ούτε το άλλο έμειναν μαζί στα επόμενα χρόνια. Ο Παπαμιχαήλ και η Διαμαντίδου ήταν σύντροφοι για σχεδόν μια δεκαετία, η σχέση τους όμως έληξε όταν ο ηθοποιός έκανε το 1964 πρόταση γάμου στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στη σκηνή του θεάτρου “Κεντρικόν”. Και αυτή η φωτογραφία ανήκει στο αρχείο της Ελενας Μακρή -Λυμπέρη.

ΚΑΡΕΖΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

                 Ο Σταύρος Νιάρχος με την Τζένη Καρέζη και τον Ζάχο Χατζηφωτίου στη δεξίωση του γάμου.

ΚΑΡΕΖΗ ΝΙΑΡΧΟΣ

Πηγή: Thetoc.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *