ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Θλίψη, οργή και πολλά αναπάντητα ερωτήματα στη Βρετανία για τη νέα τρομοκρατική επίθεση. Υπό πίεση η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι καλείται να δώσει απαντήσεις, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές για τυχόν παραλείψεις της MI5 και της αστυνομίας σε ό,τι αφορά τους δράστες της αιματηρής επίθεσης.

«‘Εγιναν τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις τους τελευταίους τρεις μήνες ενώ άλλες πέντε αποτράπηκαν. Η τρομοκρατία γεννά τρομοκρατία» δήλωσε η Μέι.

Το θέμα που τίθεται επιτακτικά είναι οι περικοπές στα σώματα ασφαλείας, πολλές εκ των οποίων έγιναν όταν η Μέι ήταν ακόμα υπουργός Εσωτερικών.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγορεί τη Μέι και την καλεί να παραιτηθεί. «Πολλοί, ιδιαίτερα υπεύθυνοι ανθρώποι, απηύθυναν έκκληση σχετικά με το θέμα, ανησυχούν πολύ από το γεγονός ότι όταν η Μέι ήταν στο υπουργείο Εσωτερικών ηγήθηκε των περικοπών στην αστυνομία και τώρα λέει ότι έχουμε πρόβλημα. Ναι, έχουμε πρόβλημα, δεν θα έπρεπε να έχουμε περικόψει τον αριθμό των αστυνομικών».

Ουδείς γνωρίζει εάν οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα κρίνουν τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Την απάντηση θα δώσουν την Πέμπτη οι Βρετανοί… στις κάλπες.

EURONEWS.COM

Related Post