ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 27 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 46 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID-19

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 ακόμη τραυματίστηκαν σε μια πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε ένα νοσοκομείο στην νοτιοανατολική Βαγδάτη, το οποίο ήταν εξοπλισμένο για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19, όπως επισήμαναν ιατρικές πηγές σε τρία κοντινά νοσοκομεία.

Όπως αναφέρεται η πυρκαγιά στο νοσοκομείο Ιμπν Χατίμπ στην περιοχή Γέφυρα Ντιγιάλα της ιρακινής πρωτεύουσας ξέσπασε μετά από έκρηξη μιας δεξαμενής οξυγόνου, ανέφεραν οι πηγές. Πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στο νοσοκομείο, μεταφέροντας τραυματίες, δήλωσε ένας φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Aσθενείς που δεν τραυματίστηκαν στο περιστατικό μεταφέρθηκαν επίσης εκτός του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ιρακινής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον όροφο που στεγαζόταν η μονάδα εντατικής θεραπείας και ότι 90 άτομα διασώθηκαν. Ο στρατηγός Καντίμ Μποχάν πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά σβήστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Ιράκ, ήδη καταπονημένο από δεκαετίες κυρώσεων, πολέμου και παραμέλησης, έχει φτάσει στα όριά του κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα ανέρχεται σε 1.002.528, συμπεριλαμβανομένων 15.217 θανάτων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Με πληροφορίες από:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: Liberal.gr
Tag

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *