ΔΙΕΘΝΗ
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

«Αυτό ξεπερνά την πολιτική. Επιθυμούμε να δείξουμε σεβασμό σε ανθρώπους που κατάφεραν να νικήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό του σημερινού κόσμου, το COVID-19», δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, τους οποίους υποδέχτηκε ο ίδιος τους Κινέζους ιατρικούς εμπειρογνώμονες στο αεροδρόμιο

Το βράδυ του Σαββάτου, μια ομάδα Κινέζων ιατρών με εμπειρία στην καταπολέμηση της COVID-19 έφτασε στη Σερβική πρωτεύουσα για να βοηθήσει την Σερβία στην μάχη κατά της Πανδημίας  Η ομάδα των Κινέζων δέχτηκε θερμά χειροκροτήματα από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Άμυνας και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Οι Κινέζοι εμπειρογνώμονες αναμένεται να παράσχουν πολύτιμες συμβουλές στη Σερβία, η οποία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν από πέντε ημέρες σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον ιό. Ο Σέρβος Πρόεδρος αναγκάστηκε να προσφύγει στην βοήθεια της Κίνας αφού η απαγόρευση υλικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν του άφησε άλλα περιθώρια.

Έτσι η Κίνα, με αφορμή την Πανδημία, βρήκε έναν τρόπο να ξεκινήσει μια άλλη σχέση με την Σερβία, η οποία αντίθετα με το Μαυροβούνιο, κατάφερε να αντισταθεί τα τελευταία χρόνια στα Κινεζικά κεφάλαια και τις εξαγορές σημαντικών κρατικών εταιρειών

Ο Βούτσιτς είπε σε μια ευπρόσδεκτη διευκρίνιση ότι οι Κινέζοι ειδικοί που έρχονται να βοηθήσουν είναι «τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας» και η ιατρική βοήθεια είναι «σωτήρια».

«Από εδώ και πέρα, θα ακούσουμε ό, τι λένε, κάτι που ξεπερνά την πολιτική, θέλουμε να δείξουμε σεβασμό στους ανθρώπους που κατάφεραν να νικήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό του σημερινού κόσμου, το COVID-19», δήλωσε.

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *