ΔΙΕΘΝΗ
Η ΚΙΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΔΩΡΙΣΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Η Κίνα πούλησε στην Ιταλία ιατρικό εξοπλισμό που της είχε δωρίσει η Ιταλία κατά τις πρώτες ημέρες της επιδημίας στην επαρχία Γιουχάν. Η Ρώμη παρείχε ιατρικό εξοπλισμό στην Κίνα κατά την εμφάνιση του κορωνοϊού, αλλά όταν ο ιός έπληξε την Ιταλία, η Κίνα έβαλε τιμή στον εξοπλισμό αυτό και ανάγκασε την Ιταλία να τον αγοράσει. Αυτό ισχυρίστηκε ανώτερος Αμερικανός Αξιωματούχος ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Τραμπ

«Πριν από τον ιό που έπληξε την Ευρώπη, η Ιταλία έστειλε τόνους ιατρικού εξοπλισμού στην Κίνα για να την  βοηθήσει και να προστατεύσει τον πληθυσμό της. Η Κίνα έστειλε έπειτα τον Ιταλικό εξοπλισμό πίσω, και όχι όλα, χρεώνοντας το υλικό» ανέφερε ο αξιωματούχος

Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης «είναι τόσο άσεμνο για τους Κινέζους αξιωματούχους να λένε τώρα ότι είμαστε αυτοί που βοηθούμε τους Ιταλούς ή είμαστε αυτοί που βοηθούν τον αναπτυσσόμενο κόσμο όταν στην πραγματικότητα είναι αυτοί που μας μολύνουν όλους. Φυσικά πρέπει να βοηθήσουν. Έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να βοηθήσουν επειδή είναι αυτοί που ξεκίνησαν την εξάπλωση του κορωνοϊού και δεν έδωσαν τις απαιτούμενες πληροφορίες στον υπόλοιπο κόσμο για να σχεδιάσουν ανάλογα.»

Η Κίνα έχει πουλήσει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια μάσκες προσώπου σε άλλες χώρες με τις συνολικές εξαγωγές και σε άλλα ιατρικά είδη να αγγίζουν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ορισμένα από τα ιατρικά εφόδια απορρίφθηκαν ως ακατάλληλα από διάφορα κράτη, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων δοκιμαστικών κιτ που στάλθηκαν στην Ισπανία όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν ελαττωματικά και 600.000 μάσκες προσώπου στην Ολλανδία που ανακλήθηκαν.

«Η παραπληροφόρηση είναι η αιτία που ήμασταν ένα μήνα πίσω επειδή οι Κινέζοι δεν μοιράζονταν πληροφορίες «, δήλωσε ο αξιωματούχος και συνέχισε «Είναι δύσκολο για τον κόσμο να αποδεχθεί ότι ακόμη και οι πληροφορίες που βγάζουν τώρα είναι ακριβείς και αποδεκτές από επιδημιολογική άποψη. Λειτουργούμε σε κάποιο επίπεδο με ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη μας»

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *