ΔΙΕΘΝΗ
Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΧΑΟΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΤΡΑΓΚΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι προσπάθησε να ευθυγραμμίσει τους διχασμένους συμμάχους του στον συνασπισμό. Αλλά.

Τρεις από τους εταίρους του στον συνασπισμό απέσυραν τη στήριξη τους την Τετάρτη το βράδυ αφότου ο Ντράγκι ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, απειλώντας να παραιτηθεί.

Και ενώ ο Ντράγκι δεν παραιτήθηκε άμεσα μετά την ψηφοφορία, η κίνηση ουσιαστικά έδωσε τέλος στην κυβέρνηση ενότητας της οποίας ήταν επικεφαλής από τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ αναμένεται να υποβάλλει την παραίτηση του σήμερα. Εάν ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα αποδεχθεί την παραίτηση του, μπορεί να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τις αρχές Οκτωβρίου, για πρώτη φορά που η χώρα θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο.

“Ο μόνος τρόπος, εάν θέλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι, είναι να ξαναχτίσουμε αυτό το σύμφωνο από την αρχή, με θάρρος, αλτρουισμό, αξιοπιστία”, ανέφερε ο Ντράγκι πριν από την ψηφοφορία εμπιστοσύνης.

Στο τέλος, τρεις από τους κυβερνητικούς συμμάχους του, το λαϊκιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων, η εθνικιστική Λέγκα και το κεντροδεξιά Forza Italia, τον εγκατέλειψαν

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *