ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ 5η ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ευρεία σύσκεψη ενόψει της καθιερωμένης παρέλασης στη διάσημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ομογενείς από την τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης, της Ιερσέης και του Κονέκτικατ θα παρελάσουν την Κυριακή 14 Απριλίου.

Φέτος η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα άλλα χρόνια είναι ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί ηΓενοκτονία των Ποντίων, μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στο λιμάνι της Σαμψούντας, γεγονός που θεωρείται κρίσιμη καμπή για τα όσα ακολούθησαν.

«Τα 100 χρόνια μιας μεγάλης γενοκτονίας πρέπει να τιμούνται. Πρέπει να μην ξεχνάμε, τίποτα, καμιά χαμένη πατρίδα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας», τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Πέτρος Γαλάτουλας, επισημαίνοντας ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου είναι και μια ευκαιρία για την προβολή όλων των εθνικών θεμάτων. Παράλληλα, συνεχάρη τους Πόντιους της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, αλλά και την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά για τις εκδηλώσεις μνήμης που προγραμματίζουν.

Πηγή: Pontos-news.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *