ΕΛΛΑΔΑ
ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ TWITTER ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑΣΕΙΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ

Σουηδία, Νορβηγία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία ακόμα και Ταιβάν είναι χώρες οι οποίες σε τακτά χρονικά διαστήματα καλούν τους πολίτες σε εκπαιδεύσεις για την διαχείριση κρίσεων, είτε πολέμου είτε φυσικών καταστροφών.

Μια από τις εκπαιδεύσεις αυτές αφορά και την διαχείριση τάσεων που δημιουργούνται μέσα από το twitter και από λογαριασμούς που ελέγχονται από τρίτες χώρες, την δράση των οποίων είδαμε πρόσφατα σε Ισπανία και Γαλλία.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στην Ελλάδα. Λογαριασμοί που εμφανίζονται ως υπερπατριώτες με ψευδή ονόματα και φωτογραφίες, δημιουργούν τάσεις ηττοπάθειας απαξιώνοντας την Ελληνική κυβέρνηση , υπουργούς, τις αντιδράσεις της χώρας και τέλος, όποιον προσπαθεί να καταγράψει μια άποψη η γνώμη που κάνει τους πολίτες να σκεφτούν.

Πρόσφατη επιτυχία αυτών των λογαριασμών που ελέγχονται από τρίτες χώρες, είναι η τάση που δημιουργήθηκε για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ενώ πρόκειται για μια πάγια πολιτική της χώρας εδώ και 40 χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να αντιδράσει, εντελώς ξαφνικά και σε μόλις λίγες ημέρες, όποιος τολμήσει να συνεχίσει να μιλά για την πάγια πολιτική της χώρας, αυτόματα είναι και προδότης.

Μάλιστα αυτό είχε και μια αφετηρία η οποία ήταν η υπογραφή της Συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη. Από την επόμενη ακριβώς οι λογαριασμοί αυτοί άρχισαν να διακινούν και τα ταυτίζουν την προσφυγή στην Χάγη με ξεπούλημα της χώρας, την στιγμή μάλιστα που η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο ότι στην Χάγη μπορούν να συζητηθούν μόνο δύο θέματα, η υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Αυτό όλο έχει σαν συνέπεια οι απλοί χρήστες να διακινούν αυτή την τάση ως αποδεκτή αλήθεια, και να μην μπορούν να αξιολογήσουν ορθά τα γεγονότα.

Κάτι ανάλογο έγινε και με την διαμάχη που προέκυψε πρόσφατα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ίδιοι λογαριασμοί εκμεταλλευόμενοι το πάθος ορισμένων για την ομάδα τους, προχώρησαν σε τάσεις , όπως η απόσχιση τμήματος από τον Εθνικό κορμό, με συνέπεια μέσα σε λίγες ώρες αυτή η απειλεί να γίνει κανονικότητα σε κύκλους φιλάθλων

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *