ΔΙΕΘΝΗ
”ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”, ΤΟΝΙΖΕΙ ΠΟΛΩΝΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ- ΕΑΝ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ «ΣΤΕΙΛΟΥΝ» ΠΟΛΩΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

ΟΠολωνός πολιτικός επιστήμονας κ. Λεζλέκ Σικούλσκι, σκιαγραφεί ένα ζοφερό μέλλον για την Ευρώπη τους επόμενους μήνες. Σχετίζεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Βλέπει άμεση εμπλοκή της Πολωνίας στην εμπόλεμη Ουκρανία. ”Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια διεθνή σύγκρουση, η οποία δεν θα περιορίζεται πλέον στο έδαφος της Ουκρανίας”. 

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα bulgarianmilitary.com, ο Σικούλσκι πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον θα επηρεάσει τη Βαρσοβία. Αυτό θα συμβεί με το ακόλουθο σενάριο: εάν το Κίεβο αποτύχει τους επόμενους μήνες και η Ουκρανία αποδυναμωθεί [ίσως βλέπει τον ερχόμενο χειμώνα ως την αιτία της αποδυνάμωσης], η Ουάσιγκτον θα επηρεάσει το πολωνικό κόμμα. Το PiS κυβερνά επί του παρόντος την Πολωνία μέσω της κυβέρνησής του και είναι γνωστό για τις φιλοευρωπαϊκές και φιλοαμερικανικές πολιτικές, λέει ο Σικόυλσκι. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ θα επιμείνουν να στείλει η Πολωνία στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας. «Εάν η Ουκρανία αποδυναμωθεί, οι Αμερικανοί θα ασκήσουν πίεση στην πολωνική κυβέρνηση να παράσχει άμεση βοήθεια στο Κίεβο. Ρωτήστε τον εαυτό σας, το θέλουμε αυτό, είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε σήμερα;». ρωτά ο Σικούλσκι σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza στις 16 Νοεμβρίου.

Για την προστασία της πατρίδας

Ο Σικούλσκι λέει ότι η Πολωνία μπορεί όχι μόνο να υποκύψει στην αμερικανική πίεση αλλά προετοιμάζεται για εχθροπραξίες με τη Ρωσία στα ανατολικά. Ως επιχείρημα, ο Πολωνός χρησιμοποίησε τον πρόσφατα υιοθετημένο νόμο από την Πολωνία «Για την προστασία της πατρίδας» . Ο νόμος αυτός προβλέπει την αποκατάσταση της υποχρεωτικής προστρατευτικής στρατιωτικής θητείας, καθώς και της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για τις γυναίκες.

 

Πηγή: Pentapostagma.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *