ΔΙΕΘΝΗ
ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ FBI ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕιΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Έφοδο στην οικία και το γραφείο του δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκη Ρούντι Τζουλιάνι πραγματοποίησε την Τετάρτη το FBI, στα πλαίσια της έρευνας σχετικά με τις ύποπτες συναλλαγές του επιφανούς δικηγόρου με την Ουκρανία προς όφελος του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2020, ο κ. Τζουλιάνι ηγήθηκε της προσπάθειας ανεύρεσης ενοχοποιητικών πληροφοριών για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του, Χάντερ, στην Ουκρανία.

Το 2019 ο κ. Τραμπ καταδικάστηκε από το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο σχετικά με την αναζήτηση βοήθειας απο την Ουκρανία για να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του.

Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών που ανήκουν στον 76χρονο νομικό, με τον δικηγόρο του, Ρόμπερτ Κοστέλο, να αποκαλεί τις έρευνες «νόμιμο τραμπουκισμό».

«Στόχο είχαν να τον εμφανίσουν σαν ενός είδους εγκληματία», δήλωσε ο κ. Κοστέλο. Οι αρχές ερευνούν τον κ. Τζουλιάνι διότι δεν είχε εγγραφεί ως «ξένος πράκτορας», αφού φέρεται να δρούσε προς το συμφέρον τρίτων και όχι των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις στη δίκη του κ. Τραμπ στη Γερουσία, ο κ. Τζουλιάνι είχε κεντρικό ρόλο στην αποπομπή του Αμερικανού πρεσβευτή στο Κίεβο. Παραμένει πάντως άγνωστο ακόμη εάν απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του νομικού συμβούλου του κ. Τραμπ.

Με πληροφορίες από: BBC, Reuters

 

 

Πηγή: Κathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *