ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ TOYOTA YARIS GRMN ΜΕ 300 ΙΠΠΟΥΣ

Οι άνθρωποι της Toyota πραγματικά έφεραν πολύ βαριά τον χαρακτηρισμό «βαρετά», που εν πολλοίς συνόδευε τα μοντέλα τους τα τελευταία χρόνια, κι έχουν βαλθεί να μας «αρρωστήσουν». Μετά λοιπόν την επιστροφή της Supra και την τύποις αναβίωση της Celica GT-Four, μέσω του τετρακίνητου GR Yaris των 250 ίππων, όλα δείχνουν πως ετοιμάζουν ένα από τα πιο ακραία αυτοκίνητα που έχουν παρουσιάσει ποτέ!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αυστραλιανό Motoring, ο επικεφαλής εξέλιξης του -προς το παρόν, όπως φαίνεται- κορυφαίου Yaris, Naohiko Saito έριξε τη «βόμβα»: «σκεφτόμαστε την εξέλιξη έκδοσης GRMN, που θα συνδέει ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα παραγωγής με τον πρωταθλητή του WRC». Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Saito μας έδωσε ακόμα περισσότερο «τυράκι» στη φάκα της προσμονής: «θα είναι σίγουρα ελαφρύτερο και ισχυρότερο από το GR Yaris. Σε περίπτωση που περάσει στην παραγωγή, σκοπός του Yaris GRMN θα είναι να φέρει την αύρα του WRC στους δημόσιους δρόμους».

Στην ψηφιακή απεικόνιση του Sander Sonts, βλέπουμε πώς θα μπορούσε να είναι το νέο Yaris WRC. Προφανώς αυτό το bodykit δεν περνάει σε γραμμή παραγωγής, όμως πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα -προεξαρχόντων αεροτομής, εμπρός splitter και πλαϊνών ποδιών- δεν μπορούν να λείψουν (όχι στο ίδιο μέγεθος, βέβαια). Τα φουσκώματα στα φτερά του GR Yaris είναι σαν να περιμένουν τις αντίστοιχες αεροδυναμικές προσθήκες, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο εντυπωσιακό και ακραίο θα είναι εμφανισιακά το ενδεχόμενο GRMN.

Από πλευράς κατασκευής, ο Ιάπωνας «γκουρού» δήλωσε πως η ομάδα του έχει εξελίξει ένα project με ελαφριά υλικά, έχοντας το ανθρακόνημα σε πρώτο πλάνο. Στο GR μόνο η οροφή είναι κατασκευασμένη από carbon, κάτι που σημαίνει πως το GRMN θα μπορούσε να συνοδευτεί από ανάλογες πόρτες, φτερά και καπό. Κάτω από αυτό, ανεξαρτήτως υλικού, ο τρικύλινδρος 1.6 τούρμπο αναμένεται να ανέβει στην περιοχή των 300 αλόγων και 400 Nm ροπής, μια αύξηση 50 ίππων και Nm σε σύγκριση με το GR.

Περισσότερα θα μάθουμε στο προσεχές Σαλόνι του Τόκιο, στις 10 Γενάρη συγκεκριμένα, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο GR Yaris.

Πηγή: Autogreeknews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *