ΕΛΛΑΔΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι συγκεντρώσεις και οι πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά και άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΣΕΕ της ΑΣΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), ενώ όσον αφορά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές από τα διάφορα μέρη του κέντρου της Αθήνας, κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για το κύριο μέρος της απεργιακής κινητοποίησης φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Πώς κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ως εκ τούτου ακινητοποιημένα είναι σήμερα, το Μετρό Γραμμή 1 – Γραμμές 2&3) και το Τραμ.

Την ίδια ώρα, με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, σήμερα Δευτέρα ακινητοποιημένα ήταν λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00.

Κανονικά κινούνται τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *