ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΑ

Κάθε Σάββατο στις 19.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, μεταδίδεται από το ομογενειακό ραδιόφωνο της Βιέννης «Hephaestus Radio» η εκπομπή «Η μαγεία των παραμυθιών«. Η ομογενής ηθοποιός Ινώ Μάτσου και η 9χρονη κόρη της Ίρις Πούλιος, ζωντανεύουν γνωστά και άγνωστα παραμύθια, στην ελληνική γλώσσα για τα ελληνόπουλα σε όλο τον κόσμο.

Η εκπομπή «Η Μαγεία των παραμυθιών» δημιουργήθηκε από την Ελληνίδα ηθοποιό Ινώ Μάτσου, που μένει μόνιμα με την οικογένειά της στην Αυστρία και γνωρίζει πολύ καλά πως μέσω της τέχνης και του παραμυθιού, το παιδί μπορεί να αγαπήσει την ελληνική γλώσσα. Την ιδέα αγκάλιασε ο Αιγυπτιώτης ιδιοκτήτης του «Hephaestus Radio» και δημοσιογράφος Γιώργος Γκστράιν και έτσι η εκπομπή έχει μέχρι σήμερα ένα φανατικό κοινό που απαρτίζεται από Ελληνόπουλα σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα, η Ινώ και η Ίρις «ζωντάνεψαν» για τις ανάγκες της εκπομπής το παραμύθι της βρεφονηπιοκόμου Χαράς Πάτρα
«Ένας ιός με κορώνα” που με πολύ εύστοχο τρόπο ενημερώνει και καθησυχάζει παιδιά  προσχολικής ηλικίας αλλά και δημοτικού.

Όπως δήλωσε στο «Hephaestus Radio» η βρεφονηπιοκόμος και δημιουργός του παραμυθιού Χαρά Πάτρα, «αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω ένα παραμύθι,που να εξηγεί τι είναι ο Κορωνοϊός και πως πρέπει τα μικρά μας αγγελούδια να προστατεύονται… Εύχομαι κάθε παιδάκι να κλέψει την κορώνα αυτού του εγωιστή ιού και μαζί με τον εαυτό του, να βοηθά έτσι στην προστασία όλης του της οικογένειας«.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραμύθι της Χαράς Πάτρα «Ένας ιός με κορώνα» κυκλοφορεί ελεύθερο διαδικτυακά από τις εκδόσεις «Φιλύρα» εδώ και αρκετές ημέρες και ήδη αποτελεί «εργαλείο» για πολλούς γονείς που θέλουν να εξηγήσουν στα παιδιά τους την κατάσταση.

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος

Πηγή: Webradio.ert.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *