ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ “SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019”

Η Θερινή Εκθεση Τροφίμων «Summer Fancy Food Show» 2019 ανοίγει τις πύλες της και από την Κυριακή 23 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου δεκάδες ομογενειακές, ελληνικές και κυπριακές εταιρίες θα δώσουν το παρών, στο εκθεσιακό κέντρο «Javits Center» στο Μανχάταν.

Και αυτή τη χρονιά οι ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες θα διαφημίσουν και προωθήσουν τα προϊόντα τους στην ομογενειακή και αμερικανική αγορά για περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία.

Ανάμεσά τους και μερικές από τις κορυφαίες εταιρίες όπως: Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας, Yanni’s Olive Grove, Παπαγεωργίου, Stayia Farm, Trikalinos Grey Mullet Bottarga, Bassis Winery, Agrexpo.

Οι συγκεκριμένες εταιρίες μάς απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την Εκθεση, τα προϊόντα τους, την Ομογένεια, την στήριξη από την Πολιτεία και τις… ίδιες τις εταιρίες τους.

Αναλυτικά:

1. Η Θερινή Εκθεση Τροφίμων (Summer Fancy Food Show) είναι προ των πυλών. Παρουσιάστε στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να μάθουν την εταιρεία σας (τι προϊόντα έχετε, κλπ).

2. Η Παγκοσμιοποίηση έχει ανοίξει τις αγορές και δη της Αμερικής είναι από τις μεγαλύτερες και σπουδαιότερες για την Ελλάδα κυρίως λόγω του έντονου ελληνικού στοιχείου. Εχουν παρουσία τα προϊόντα σας στην Αμερική και αν «ναι» ποια και που;

3. Επίσης «οδηγείστε» τους ενδιαφερόμενους και τους ομογενείς στο περίπτερό σας στην Θερινή Εκθεση Τροφίμων.
4. H ελληνική κυβέρνηση στέκεται αρωγός στις προσπάθειες ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών;

5. Τέλος στείλτε ένα μήνυμα στους ομογενείς, που κατά γενική ομολογία, στις αγορές τους στην Αμερική προτιμούν κατά κόρον τα ελληνικά προϊόντα.

Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας έχει ως σήμα κατατεθέν του, την ελιά. Μια ελιά που αποτελεί «ιστορία, παράδοση, ρίζες και ταυτότητα», όπως λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποί του και με «όπλα» του την ποιότητα και την πρωτοτυπία παίρνουν μέρος στην Summer Fancy Food Show. Με εξαγωγές σε πολύ μεγάλες αγορές μας περιμένουν στο περίπτερο booth #2323 για να μας «φέρουν… την ποιότητα, τη γνώση και την παράδοση λίγο πιο κοντά».

«Για εμάς οι ελιές είναι κάτι περισσότερο. Είναι η ιστορία, η παράδοση, οι ρίζες και η ταυτότητά μας. Είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής μας, των κατοίκων και των παραγωγών μας. Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας (Α.Ε.Σ.Σ.) ιδρύθηκε το έτος 1949 και απαρτίζεται από 1.600 μέλη από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας. Αποτελεί τον μεγαλύτερο Συνεταιρισμό παραγωγής και εμπορίας βρώσιμης ελιάς στην Ελλάδα.

Η εμπορική δραστηριότητα του συνεταιρισμού, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, επικεντρώθηκε στον εξαγωγικό προσανατολισμό των προϊόντων με την δημιουργία ενός ισχυρού Brand Name ‘Elisti’ με κύρια χαρακτηριστικά του την ποιότητα και την πρωτοτυπία, εφαρμόζοντας, από την αρχή της λειτουργίας, υψηλά στάνταρ στην διαδικασία της παραγωγής με πιστοποιήσεις όπως: ISO 9001:2008, ISO 22000 & 22005, Agrocert, BIO, BRC και FSSC 22000 και επενδύοντας έτσι στην συνεχή βελτίωση της ποιότητας και στην συνεχόμενη αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων του.

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά στο περίπτερό μας στην έκθεση Summer Fancy Food 2019, Greek Pavilion Hall, booth #2323 και να δοκιμάσετε την κύρια ποικιλία που καλλιεργείται στην περιοχή της Φθιώτιδας Κονσερβολιά Στυλίδας η οποία αποτελεί προϊόν Π.Ο.Π. Η συγκεκριμένη ποικιλία αποδίδει επιτραπέζιες ελιές οι οποίες είναι διάσημες για τα πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους. Το εύκρατο Μεσογειακό κλίμα της περιοχής, το ιδανικό υψόμετρο των καλλιεργούμενων εκτάσεων, η απόσταση της θάλασσας σε συνδυασμό με μια μέση ετήσια θερμοκρασία των 16,5 βαθμών Κελσίου βοηθούν τα δέντρα της συγκεκριμένης ποικιλίας να αναπτυχθούν και να διασφαλίζεται έτσι μία ισορροπημένη αναλογία μεταξύ όλων εκείνων των θρεπτικών στοιχείων που κάνουν την συγκεκριμένη ποικιλία μοναδική.

Ολα τα προϊόντα μπορούν να συσκευαστούν για χρήση στην Βιομηχανία (WHOLESALERS), στην Λιανική (RETAIL) και στην Μαζική Εστίαση (HORECA), πάντα με γνώμονα τις απαιτήσεις των καταναλωτών και των πελατών. Η εξέλιξη και η δημιουργία όλης αυτής της γκάμας των προϊόντων συνεχίζει να διαμορφώνεται και να εμπλουτίζεται λαμβάνοντας υπόψιν τις εμπειρίες και τα δεδομένα που συλλέγονται από την ετήσιες συμμετοχές του συνεταιρισμού στις μεγαλύτερες Εκθέσεις Τροφίμων του Εξωτερικού όπως SIAL, ANUGA, SUMMER FANCY FOOD κ.α. πάντα με την βοήθεια και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Τα αποτελέσματα όλων αυτών των προσπαθειών των διοικήσεών του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό να εξάγει τα προϊόντα του στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού όπως Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστρία, Βουλγαρία, Ισπανία κ.α. Με την ευρεία γκάμα των προϊόντων του ‘Elisti’, σε συνδυασμό με το Π.Ο.Π. Κονσερβολιά Στυλίδας ο Συνεταιρισμός αποτελούσε ανέκαθεν και θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της βρώσιμης ελιάς, μέσω της διάθεσης άριστων σε ποιότητα προϊόντων και την συνεχή βελτίωση της κουλτούρας της παραγωγής από γενιά σε γενιά, στηρίζοντας τους παραγωγούς και την τοπική κοινωνία.

Αυτή είναι η ιστορία των μελών της οικογένειάς μας που συνδυάζουν την αφοσίωση και τη θέληση να σας φέρουν… ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ λίγο πιο κοντά».

YANNI’S OLIVE GROVE

Τα αγουρέλαια και τα προϊόντα ελιάς είναι η ασχολία της εταιρείας YANNI’S OLIVE GROVE. Μία εταιρεία που είναι από τις κορυφαίες στο χώρο της με σημαντικές συνεργασίες αλλά και δυνατές εξαγωγές. Με «μοναδικό όπλο την ανώτατη δυνατή ποιότητα έχουμε κατακτήσει πάνω από 45 διεθνή βραβεία για τα αγουρέλαιά μας, από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ποιότητας του κόσμου», όπως λένε χαρακτηριστικά, ενώ είναι περήφανοι επειδή «τα αγουρέλαια μας έχουν υψηλότατα επίπεδα πολυφαινολών και για αυτό το λόγο είμαστε ο μοναδικός χορηγός της πρώτης παγκόσμιας μελέτης σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή, η οποία είναι η πρόδρομος της νόσου Alzheimer». Αυτά και άλλα πολλά θα γνωρίσουν και θα μάθουν οι ομογενείς στο περίπτερο STAND 2209 LEVEL 3, όπου τους περιμένουν οι άνθρωποι της εταιρεία YANNI’S OLIVE GROVE.

«Η εταιρεία μας YANNI’S OLIVE GROVE ασχολείται με την παραγωγή και τυποποίηση αγουρελαίων και προϊόντων ελιάς και είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Κέντρο Ελιάς Κρίνος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο έχει άμεση συνεργασία με το Olive Center του US DAVIS στην Καλιφόρνια. Ο ιδρυτής της Γιάννης Προδρόμου είναι όλη του την ζωή ελαιοκαλλιεργητής και οι ιδιόκτητοι ελαιώνες του με πάνω από 6500 ελαιόδεντρα των τοπικών ποικιλιών, βρίσκονται στην Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Αποφασίζοντας να αξιοποιήσουμε την παραγωγή μας, τυποποιώντας την οι ίδιοι, αναγνωρίσαμε αμέσως, ότι το μοναδικό όπλο μας είναι η ανώτατη δυνατή ποιότητα. Μετά από πορεία 7 ετών, είμαστε περήφανοι που έχουμε κατακτήσει πάνω από 45 διεθνή βραβεία για τα αγουρέλαιά μας, από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ποιότητας του κόσμου.

Εφαρμόσαμε, ως μοναδικός – πιλότος ελαιοκαλλιεργητής στην Ευρώπη, σε συνεργασία με τον εθνικό φορέα ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ την ευφυή και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ελαιοκαλλιέργεια. Αποτέλεσμα ήταν η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση της ποιότητας αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τα αγουρέλαια μας έχουν υψηλότατα επίπεδα πολυφαινολών και για αυτό το λόγο είμαστε ο μοναδικός χορηγός της πρώτης παγκόσμιας μελέτης σε ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή, η οποία είναι η πρόδρομος της νόσου Alzheimer. Τα θετικότατα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του 2019 και θα δημοσιευθούν σε διεθνές ιατρικό περιοδικό.

Τα καινοτόμα μας προϊόντα ελιάς δημιουργούν ως healthy snack μία νέα κατηγορία επιτραπέζιας ελιάς με φυσικά γλυκιά γεύση. Σε πρακτική ‘grab & go’ συσκευασία, χωρίς υγρά και καθόλου συντηρητικά, με πολύ χαμηλό αλάτι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης συνοδεύονται με αποξηραμένα φρούτα. Μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα από μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα λόγω προβλημάτων υγείας, δεν μπορούσαν να φάνε ελιές.

Ξεκινήσαμε το 2012 από ένα μικρό τυποποιητήριο 30τ.μ. και σήμερα, βρισκόμαστε σε 1000τ.μ κτηριακές εγκαταστάσεις. Κυρίως όμως είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας, τα οποία μετέχουν πλέον στην επιχείρηση και μέσω των ειδικών σπουδών τους, η εταιρεία μας θα έχει πλέον συνέχεια.

Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή, που ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς ελληνικών τροφίμων, η ελληνικής καταγωγής εταιρεία KRINOS FOODS, μας εμπιστεύθηκε και σήμερα τα Olive Snack βρίσκονται τοποθετημένα στον Καναδά. Στις ΗΠΑ με την βοήθεια της ελληνικής ομογένειας έχουμε σήμερα παρουσία στο Sun Francisco (Rainbow Grocery) και ευελπιστούμε να τοποθετήσουμε τα προϊόντα μας σε ακόμα περισσότερα σημεία.
Με την σημαντικότατη βοήθεια του εθνικού φορέα Enterprise Greece, συμμετέχουμε φέτος για πρώτη φορά στην SFFS και μέσω μίας τόσο μεγάλης έκθεσης, θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας ευρέως στις ΗΠΑ.

Η ισχυρή Ελληνική ομογένεια ήταν ο καθοδηγητής μας σε κάθε βήμα της προσπάθειας να τοποθετηθούμε στην αμερικανική αγορά. Η βοήθεια των Ελλήνων της Αμερικής ήταν και παραμένει εξαιρετικά πολύτιμη για εμάς.
Θα είναι μεγάλη τιμή για την οικογένεια μας, η παρουσία σας στο περίπτερό μας STAND 2209 LEVEL 3».

Παπαγεωργίου: Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά

Τρεις γενεές… γλύκα από την εταιρεία Παπαγεωργίου που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση Ελληνικών Παραδοσιακών Γλυκών. Μία μεγάλη εταιρεία με παράδοση στο χώρο της αλλά και σύγχρονη τεχνογνωσία. Γλυκά Κουταλιού, Μαρμελάδες, Λουκούμια μοναδικής και χαρακτηριστικής υφής, Υποβρύχιο Βανίλια – Μαστίχα, Συμπυκνωμένος χυμός βυσσινάδας είναι μερικά από τα μοναδικά της προϊόντα που από το 1926 γλυκαίνουν τη ζωή μας. Τώρα στην έκθεση Summer Fancy Food Show και στο Level 3 stand 2208 μάς περιμένουν να μας γλυκάνουν και να «κατακτήσουν» τους ομογενείς μας.

«Η εταιρεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ιδρύθηκε το 1926 και δραστηριοποιείται από τότε στην παραγωγή και διάθεση Ελληνικών Παραδοσιακών Γλυκών.

Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ανώτερη ποιότητα όλων των προϊόντων μας, και αυτό μας καθιέρωσε στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Σήμερα η εταιρεία Παπαγεωργίου βρίσκεται στην τρίτη γενεά η οποία έρχεται να συνδυάσει πετυχημένα την πείρα 93 χρόνων περίπου με την σύγχρονη τεχνογνωσία.

Ολα τα προϊόντα μας παράγονται με ιδιαίτερο σεβασμό στην παραδοσιακή μας ποιότητα και είναι τα εξής:

• Γλυκά Κουταλιού: αγνά και υγιεινά, άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ελληνική παράδοση, κατάλληλα για ένα σύγχρονο διαιτολόγιο με πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες, διατηρούν την γεύση και τα αρώματα των φρούτων ζωντανά για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο ντουλάπι μας. Τα απολαμβάνουμε μόνα τους, με τον καφέ ή το πρωινό μας, τα συνδυάζουμε με γιαούρτι ή παγωτό, τα χρησιμοποιούμε για την παρασκευή ποικίλων γλυκισμάτων. Δοκιμάστε τα: Βύσσινο, Κεράσι, Σταφύλι, Σύκο, Φράουλα, Τριαντάφυλλο, Πορτοκάλι, Περγαμόντο, Μανταρίνι, Μαυροκέρασο, Ντολμά, Κυδώνι, Κάστανο, Μελιτζανάκι, Δαμάσκηνο, Καρότο, Αρώνια.

• Μαρμελάδες: Ωριμα φρούτα, με όλη τη φυσική τους γεύση, είναι αυτά που δίνουν την πάντα ξεχωριστή ποιότητα της μαρμελάδας ‘Παπαγεωργίου’ από το 1926. Μαρμελάδες ‘EXTRA’ παρασκευασμένες με την πιστοποιημένη διαδικασία παραγωγής μας, χωρίς καθόλου συντηρητικά, πλούσιες σε φρούτο και μοναδική υφή, κρατώντας την αγνότητα των συστατικών τους και το γνήσιό τους άρωμα. Τώρα και με Στέβια, χωρίς προστιθέμενα σάκχαρα, για ακόμη ποιο υγιεινή διατροφή και με 60% λιγότερες θερμίδες. (Φράουλα, Βερίκοκο, Ροδάκινο, Κυδώνι, Δαμάσκηνο, Πορτοκάλι, Βατόμουρο, Κεράσι, Βύσσινο, Σύκο, Ρόδι, Μύρτιλο).

• Λουκούμια μοναδικής και χαρακτηριστικής υφής, σε ποικιλία πλούσιων γεύσεων που διατηρούνται στον χρόνο. Παρασκευάζονται με μεράκι και πίστη στην παραδοσιακή συνταγή, χωρίς γλυκόζη Ο μοναδικός αυτός τρόπος παρασκευής, δημιουργεί ένα φυσικό γλύκισμα, μέρος της Ελληνικής παράδοσης, αλλά και μία σύγχρονη ευχαρίστηση με λίγες θερμίδες για μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύει άριστα τον καφέ, εμπλουτίζει τον μπουφέ, και αποτελεί ένα ευχάριστο κολατσιό με μπισκότα ή χωρίς. (Τριαντάφυλλο, Βανίλια, Μαστίχα, Αμυγδάλου, Μπουκιές σε διάφορε γεύσεις, Ινδοκάρυδου, Με Μέλι και Καρύδια, Σοκολάτας).

• Υποβρύχιο Βανίλια – Μαστίχα: Ενα αγνό ελληνικό προϊόν που ξυπνάει μέσα μας την γλύκα των παιδικών μας χρόνων.

• Συμπυκνωμένος χυμός βυσσινάδας: Η βυσσινάδα ‘της γιαγιάς’, ένας παραδοσιακός συμπυκνωμένος χυμός από λαχταριστά βύσσινα, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, αραιωμένος με παγωμένο νερό ή σόδα ξυπνάει μέσα μας τις πιο γλυκές μας αναμνήσεις. Απολαύστε το βαθύ βυσσινί της χρώμα και την πλούσια υπόξινη φυσική της γεύση πάνω στα παγωτά, στο γιαούρτι και στα γλυκά, αλλά και στις ζεστές κρέπες και τις βάφλες, θα εκπλαγείτε.

Προς το παρόν μπορείτε να βρείτε μόνο μια μικρή ποικιλία αυτών στα μαγαζιά της Ομογένειας, αλλά μπορείτε να τα γνωρίσετε καλύτερα ερχόμενοι στο περίπτερό μας στην Θερινή Εκθεση Τροφίμων στο JACOB K. JAVITS CONVENTION CENTER Level 3 stand 2208 όπου συμμετέχουμε με την Ελληνική κρατική συμμετοχή του οργανισμού Enterprise Greece.
Θα χαρούμε πολύ να σας υποδεχτούμε και να σας καλωσορίσουμε δίνοντάς σας την δυνατότητα να τα δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε από μόνοι σας την παραδοσιακή μας ποιότητα».

Stayia Farm: Ελληνικό βιολογικό μέλι

Μέλι, από τα πιο δυνατά χαρτιά της Ελλάδας μας. Οταν όμως είναι και βιολογικό τότε μιλάμε για το… Stayia Farm. Μία άκρως οικογενειακή επιχείρηση που έχει βάλει την δύναμη και παράδοση της ελληνικής οικογένειας μέσα στην εταιρεία. Ετσι πολύ γρήγορα, μόλις 7 χρόνια, κατέκτησε τις αγορές 33 χωρών. «Με συνολικά 13 βραβεία GreatTaste 2018 και άλλες διεθνείς διακρίσεις, η εταιρεία θα παρουσιάσει στους απαιτητικούς της γεύσης τις νέες σειρές που θα εντυπωσιάσουν για την καινοτομία τους», όπως τονίζουν οι άνθρωποί της, ενώ εκτός από το Booth # 2321 στην Θερινή Εκθεση της Νέας Υόρκης, οι ομογενείς μπορούν να πάρουν μία… γεύση στα: «Maria Loi Restaurant, στα HyVee, στο Yoleni’s, στο https://www.sfpensacola.com/, στο Shoreline Foods StoreInc, 1180 WMainSt, Pensacola, Florida καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο».

«Στην σκιά ενός καταπράσινου δάσους, γεμάτο από πεύκα, έλατα και αρωματικά φυτά, λουσμένα με τη δροσιά του Αιγαίου, φτιάχτηκε η οικογενειακή επιχείρηση Stayia Farm. Η Stayia Farm ιδρύθηκε στην Χαλκίδα το 2012 από τον Γιάννη Καρυπίδη και τη Σταυρούλα Θεοδώρου και μέχρι σήμερα διατηρεί τον οικογενειακό χαρακτήρα με τον οποίο ξεκίνησε. Η πατροπαράδοτη τεχνογνωσία συνδυάζεται με καινοτόμες ιδέες και δίνουν ως αποτέλεσμα ξεχωριστές ποικιλίες μελιού και πρωινού.
Η εταιρεία προμηθεύει με ποιοτικό μέλι από όλη την Ελλάδα τους καταναλωτές τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 33 χώρες, αρκετές από αυτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στη Ν. Κορέα, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αμερική. Για να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα στα προϊόντα της συνεργάζεται σταθερά με επιλεγμένους μελισσοκόμους από όλη την Ελλάδα. Ετσι μπορεί να προμηθεύει τους καταναλωτές με υγιεινά τρόφιμα, μακριά από χημικά, διατηρώντας τα φυτά και το έδαφος τους φυσικά και υγιεινά.

Η Stayia Farm θα είναι και πάλι παρούσα στο Summer Fancy Food Show. Με συνολικά 13 βραβεία GreatTaste 2018 και άλλες διεθνείς διακρίσεις, θα παρουσιάσει στους απαιτητικούς της γεύσης τις νέες σειρές που θα εντυπωσιάσουν για την καινοτομία τους. Μεταξύ των νέων προϊόντων το SpoonFuel. Πρόκειται για εύχρηστα κουταλάκια μιας χρήσης που περιέχουν το γνωστό πιστοποιημένο ελληνικό μέλι Vasilissa ή το μέλι Superbee με βασιλικό πολτό.

Οι άνθρωποι στη Stayia Farm όμως δεν έμειναν εδώ. Χρησιμοποίησαν την πρακτική αυτή συσκευασία για να δημιουργήσουν μία ακόμα σειρά, το Blend!t, μία εναλλακτική ιδέα πρωινού με δημητριακά. Τις νέες σειρές θα συνοδεύσουν και τα γνωστά προϊόντα της Stayia Farm, η σειρά Vasilissa με τις ποικιλίες βιολογικών μελιών, τις εξαιρετικές προσμίξεις και τα παραδοσιακά παστέλια, τα Superbee (μέλι βελανιδιάς, κουμαριάς και βαμβακιάς με βασιλικό πολτό ή μέλι με ginseng και βασιλικό πολτό). Επίσης το brand The BeeBros,μια σειρά που περιλαμβάνει μέλι με κακάο και μέλι με κακάο με γεύσεις φρούτων. Και οι πέντε γεύσεις χωρίς προσθήκη ζάχαρης, γλουτένης, λακτόζης, φοινικέλαιου και συντηρητικών.

Στην Αμερική οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τα προϊόντα μεταξύ άλλων στο Maria Loi Restaurant, στα HyVee, στο Yoleni’s, στο https://www.sfpensacola.com/, στο Shoreline Foods StoreInc. 1180 WMainSt, Pensacola, Florida καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο.

Με την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Εύβοιας η Stayia Farm θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα προϊόντα της στους επισκέπτες της έκθεσης και ασφαλώς στους ομογενείς της Αμερικής. Είναι μεγάλη μας χαρά που μπορούμε και προμηθεύουμε με αγνά ελληνικά προϊόντα τους Ελληνες σε όλον τον κόσμο. Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε τις κλασικές όσο και τις νέες γευστικές προτάσεις της εταιρείας μας.

Trikalinos Αυγοτάραχο

Trikalinos Αυγοτάραχο. Τι να πει κανείς γι αυτήν την εταιρεία. Μία εταιρεία που βρίσκεται εν ζωή από το 1856 και έχει την παγκόσμια αναγνώριση. Οι διακρίσεις της και οι βραβεύσεις της είναι γνωστές στο χώρο και «η παγκόσμια υψηλή γαστρονομία υποκλίνεται στο εξαιρετικό αυτό ελληνικό προϊόν», όπως τονίζουν οι άνθρωποί της με περηφάνεια. Εδώ και χρόνια το προϊόν της εταιρείας βρίσκεται σε πολλές χώρες του κόσμου και σε κορυφαία εστιατόρια, ενώ στην έκθεση το περίπτερο της εταιρίας βρίσκεται εντός του Ελληνικού Περιπτέρου στο επίπεδο 3, Hall 3B, και έχει αριθμό 2228Α – Trikalinos Bottarga και απευθύνεται στους «ομογενείς που είστε οι Πρεσβευτές του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού και της φιλοσοφίας της σωστής και υγιεινής διατροφής».

«Από το 1856 η κληρονομιά επεξεργασίας των αυγών του θηλυκού Κέφαλου, περνά για τέσσερις γενιές από παππού σε υιό, στην οικογένεια Τρικαλινός.

Χάρη στην καινοτόμο επεξεργασία του, αλλά και τις πιστοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας, το Trikalinos Αυγοτάραχο διαθέτει αποδεδειγμένα μεγάλη διατροφική αξία, βελούδινη υφή και εξαιρετικά μακρά επίγευση. Δημοσιευμένες έρευνες της εταιρίας, αποδεικνύουν τα οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την καθημερινή κατανάλωση του Αυγοτάραχου Τρικαλινός.

Η παγκόσμια υψηλή γαστρονομία υποκλίνεται στο εξαιρετικό αυτό ελληνικό προϊόν. Το Trikalinos Αυγοτάραχο εξάγεται ήδη σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, ενώ κεντρίζει τη φαντασία και δημιουργικότητα των σπουδαιότερων Chef, Ελλήνων και ξένων.

Η εταιρία Trikalinos έχει τιμηθεί για τα προϊόντα της από τα ελληνικά βραβεία Gourmet, διεκρίθη στη Sial D’ Or, ενώ έχει κερδίσει Ελληνικά και διεθνή Βραβεία συσκευασίας για τα περισσότερα από τα προϊόντα της. Η γκάμα μας εμπλουτίζονται από τα εξαιρετικής ποιότητας ακόλουθα προϊόντα: Μελίχλωρο Golden Age Αυγοτάραχο, Τρικαλινός Αγοτάραχο Psyche, Αυγοτάραχο Τρίμμα, Αφρίνα-Ανθός Αλατιού, Θαλασσινό Αλάτι, Γαύρος Μαρινάτος Φιλέτο και Σαρδέλα Μαρινάτη Φιλέτο.

Τα Αυγοτάραχο Trikalinos βρίσκεται ήδη από το 2006 στο Εστιατόριο Ζaytinya του σπουδαίου Chef Jose Andres. Τα Εστιατόρια Milos, Limani, Per Se, Mini Bar, Bazaar Mar, είναι κάποιοι από τους σταθερούς μας πελάτες. Τα υπόλοιπα προϊόντα μας ξεκίνησαν σταδιακά από το 2012 να εισάγονται στην Αμερική, σε Σικάγο, Μαϊάμι, Καλιφόρνια, Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη και σταθερά κερδίζουν περισσότερους πελάτες, χρόνο με το χρόνο.

Το περίπτερο της εταιρίας μας βρίσκεται εντός του Ελληνικού Περιπτέρου στο επίπεδο 3, Hall 3B, και έχει αριθμό 2228Α- Trikalinos Bottarga.

Οι προσπάθειες όλων είναι σημαντικές και της Ελληνικής Κυβέρνησης, επίσης. Οπως και της Ελληνικής Ομογένειας. Πάντα υπάρχει περιθώριο να γίνουν περισσότερα και η αλήθεια είναι ότι κάθε προσπάθεια στήριξης των εξαγωγών, θα βοηθήσει όλους μας συνολικά. Η επικοινωνία που μπορεί να κάνει ένας κρατικός οργανισμός είναι σίγουρα περισσότερο αποτελεσματική και πιο διασυνδεδεμένη και φέρει το κύρος και την σφραγίδα που επιζητούν οι διεθνείς αγορές. Οπότε αυτό και μόνο αν γίνει λίγο πιο συντονισμένα, θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την αρωγή που προσφέρει ήδη.

Οι ομογενείς είστε οι Πρεσβευτές του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού και της φιλοσοφίας της σωστής και υγιεινής διατροφής. Τα εκλεκτά Ελληνικά προϊόντα θα πρέπει να γίνουν το μόνιμο δώρο σας προς τους αγαπημένους και τους φίλους σας, να συμμετέχουν σε κάθε εορταστικό μαγείρεμά σας, ώστε να τα γνωρίσουν και οι Αμερικάνοι και να τα αγαπήσουν όπως εμείς. Είναι σίγουρο ότι έτσι θα διαδωθεί πιο γρήγορα και πιο ‘φιλικά’ το ελληνικό Greek Cooking & Tasting Trend, που αναπτύσσεται δυναμικά εδώ και μια τριετία».

Οινοποιία Μπάσση

Με σχεδόν 100 χρόνια παρουσία στα ελληνικά δρώμενα η Οινοποιία Μπάσση έχει κρατήσει την οικογενειακή της μορφή και είναι αυτή το μεγάλο της όπλο, στην εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως με τις σπουδές στο Μπορντό της Γαλλίας του τρίτου της γενιάς Μπάσση, κ. Αναστάσιο.
Παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κλάδος της οινοποιίας λόγω της κρίσης η Οινοποιία Μπάσση διατηρεί πολύ υψηλό επίπεδο τα ελληνικά κρασιά και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα διάσημα κρασιά που παράγονται στο εξωτερικό. Η Οινοποιία Μπάσση μπορεί να μην έχει, ακόμα, παρουσία στην αγορά της Αμερικής, όπως μία επίσκεψη στο περίπτερο 2228B καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, οι ομογενείς θα δουν και θα γευτούν τα κρασιά της εταιρείας και θα «ενωθούν» γευστικά με την πατρίδα.

«Η Εταιρεία μας είναι από τις παλαιότερες στον χώρο, με συνεχή και δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά από το έτος 1925. Λειτουργούσε και λειτουργεί με βασικό της άξονα την οικογένεια, καθώς ιδρυτής της ήταν ο παππούς μου Αναστάσιος Μπάσης, συνεχιστής του έργου του και κατ’ ουσίαν υπεύθυνος για την μεγάλη της ανάπτυξη από την δεκαετία του ‘60 και έπειτα υπήρξε ο πατέρας μου Κωνσταντίνος, ο οποίος στην συνέχεια μου παρέδωσε την σκυτάλη αυτής της μακράς πορείας. Καθοριστικές για εμένα υπήρξαν οι σπουδές χημείας και οινολογίας που ολοκλήρωσα στο Bordeaux της Γαλλίας ώστε να μπορέσω να συνεχίσω επάξια και να αναπτύξω αυτήν την παράδοση ως εκπρόσωπος της τρίτης πλέον γενιάς οινοποιών της οικογένειάς μου.

Στόχος μας ήταν πάντα να προωθούμε κυρίως τις ελληνικές ποικιλίες κρασιών, προσφέρουμε όμως στο κοινό και πιο κοσμοπολίτικες γεύσεις διεθνώς αναγνωρισμένων ποικιλιών. Η οινοποιΐα μας παράγει κάθε χρόνο την δημοφιλή στην Ελλάδα ετικέτα ‘Kiveli’s’ εμφιαλώνοντας αλλά και διαθέτοντας σε ασκούς λευκό (από τις δημοφιλείς ποικιλίες Σαββατιανό και Ροδίτη), κόκκινο (συνδυασμός Αγιωργίτικου, Merlot και Cabernet Sauvignon) και ροζέ κρασί (από σταφύλια Syrah). Περαιτέρω, για τους λάτρεις των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων διαθέτουμε σε φιάλες premium οίνους Sauvignon Blanc, Μοσχοφίλερο (με την ετικέτα Aesthisis), Syrah, και το δημοφιλές βιολογικό μας ερυθρό κρασί από Merlot και Cabernet Sauvignon. Tέλος, από την συλλογή μας δεν λείπει η εξαιρετικά δημοφιλής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Ρετσίνα.

Προς το παρόν δεν έχουμε παρουσία στην Αμερική, αλλά στόχος μας -και ο λόγος που συμμετέχουμε στην εν λόγω έκθεση- είναι να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας στο κοινό της Αμερικής και να αποκτήσουμε ενεργή παρουσία στο κοντινό μέλλον.

Η Εταιρεία μας θα βρίσκεται στο περίπτερο 2228B καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, και θα χαρούμε ιδιαιτέρως να υποδεχθούμε τους ομογενείς μας για να τους προσφέρουμε γευστική δοκιμή των κρασιών μας αλλά στην ουσία και μια γευστική γέφυρα με την πατρίδα.

Η βοήθεια της Ελληνικής κυβέρνησης και της περιφέρειας Αττικής συγκεκριμένα είναι πολύ σημαντική στη προσπάθεια ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών. Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης όπου η δύναμη των εταιρειών να προβληθούν στις ξένες αγορές είναι άμεσα συνυφασμένη με τις συνέργειες που αναπτύσσουν τόσο με την Ελληνική κυβέρνηση όσο και με το Ελληνικό στοιχείο που διαμένει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Η περιφέρεια Αττικής συμβάλλει σε αυτή τη προσπάθεια ώστε οι εταιρείες της περιφέρειας να έχουν μια σημαντική εκπροσώπηση στο εξωτερικό.

Η ενεργή συμβολή των Ελλήνων ομογενών των ΗΠΑ στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού αλλά και των ελληνικών προϊόντων είναι γνωστή σε όλους και είναι δεδομένη η ευγνωμοσύνη των Ελλήνων παραγωγών για τις προσπάθειές τους. Το σημείο στο οποίο θα ήθελα να τους ευαισθητοποιήσω είναι ότι οι ελληνικές οινοποιίες παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας λόγω της γενικευμένης κρίσης, διατηρούν πολύ υψηλό το επίπεδο των ελληνικών κρασιών και τα καθιστούν άξιους πρεσβευτές της χώρας μας ώστε να μην έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα διάσημα κρασιά που παράγονται σε δημοφιλείς οινικούς προορισμούς όπως η Καλιφόρνια ή η Νότια Αμερική. Αξίζει λοιπόν να συνεχίσουν οι ομογενείς μας να συνεχίζουν να στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα και τα κρασιά της χώρας μας, γνωρίζοντας ότι σε κάθε γουλιά που απολαμβάνουν περικλείεται όχι μόνο η οινική παράδοση χιλιετηρίδων αλλά και το μοναδικό μεράκι των Ελλήνων οινοποιών».

Agrexpo

Λάδι και σύκα είναι τα δύο πολύ σημαντικά προϊόντα που βγάζει η γη της Μεσσηνίας. Και αυτά τα προϊόντα έχει κάνει παγκοσμίως γνωστά η εταιρεία Agrexpo της οικογένειας Γκούμα. Από το 1962 το λάδι και κυρίως η ποικιλία Κορωνέικη είναι το μεγάλο «όπλο» στην εξαγωγική εταιρία, ενώ εδώ και 4 δεκαετίες τα περίφημα ξηρά σύκα έχουν κατακτήσει τον κόσμο. Και τα δύο πολύ δημοφιλή προϊόντα τους βρίσκονται στις αγορές των ΗΠΑ, ενώ στην διεθνή έκθεση Fancy Food show στην Νέα Υόρκη «όπου μας δίνεται η ευκαιρία ως εταιρεία να προβάλλουμε τα προϊόντα μας και να συναντήσουμε από κοντά παλιούς και νέους συνεργάτες» θα βρίσκονται στο περίπτερο, Hall 3 B booth 2227. Η εταιρεία Agrexpo της οικογένειας Γκούμα έχει πολυετή παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση και ο λόγος της για την στήριξη της Ομογένειας έχει βαρύνουσα σημσία: «Είναι πολύ σημαντικό που η Ομογένεια στηρίζει τόσα χρόνια τα Ελληνικά προϊόντα, είναι πράγματι συγκινητικό και είναι πλέον υποχρέωση όλων εμάς που ασχολούμαστε με τα προϊόντα αυτά να αναβαθμίσουμε την ποιότητα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον τομέα αυτό».

«Η οικογενειακή εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1962 στην Καλαμάτα από τον Παναγιώτη Γκούμα και είναι κυρίως εξαγωγική σε προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, στον Νομό Μεσσηνίας και τυποποιούνται στις ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις μας από όπου και εξάγονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Κυριότερα προϊόντα μας είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας ποικιλία Κορωνέικη, ένα ελαιόλαδο παγκόσμιας φήμης που σήμερα θεωρείται ένα προϊόν υψηλής ποιότητας παγκοσμίως. Η εταιρεία μας διαχρονικά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες εξάγει τα περίφημα ξηρά σύκα Καλαμάτας ένα προϊόν φυσικό πλούσιο σε διατροφική αξία και γνωστό σε όλον το κόσμο. Επίσης εξάγουμε τις ΠΟΠ ελιές Καλαμάτας οι οποίες είναι και αυτές ένα προϊόν ευρέως γνωστό και αναγνωρισμένο. Το βασικό μας πλεονέκτημα ως εταιρεία είναι η διαχρονική πλέον σχέση εμπιστοσύνης που δεκαετίες κτίσαμε μαζί με τους συνεργάτες μας και η σταθερή ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία μας.

Τα προϊόντα της εταιρείας μας ιδιαίτερα τα ξερά σύκα διατίθενται στην αγορά από το 1987 διαχρονικά σχεδόν στις περισσότερες πόλεις των Η.Π.Α και του Καναδά. Επίσης το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την επωνυμία ‘Faris’ PDO Kalamata διατίθεται τα τελευταία δέκα χρόνια σε όλο το δίκτυο πελατών μας στην Β. Αμερική. Το βασικό στοιχείο των προϊόντων μας είναι η ποιότητα και η σταθερή παρουσία τους στην αγορά. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στην Καλαμάτα και τυποποιούν τα εξαιρετικά αυτά προϊόντα της Μεσσηνίας με έμφαση στην υψηλή ποιότητα εξάγοντας τα κατ’ ευθείαν στις αγορές του εξωτερικού.

Εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχουμε με επιτυχία στην διεθνή έκθεση Fancy Food show στην Νέα Υόρκη όπου μας δίνεται η ευκαιρία ως εταιρεία να προβάλλουμε τα προϊόντα μας και να συναντήσουμε από κοντά παλιούς και νέους συνεργάτες. Με χαρά σας περιμένουμε στο περίπτερο μας που βρίσκεται στο Hall 3 B booth 2227.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν στηρίζεται ο εξαγωγέας στον βαθμό που είναι απαραίτητος. Η υπερβολική φορολογία, η γραφειοκρατία και η έλλειψη κινήτρων για σοβαρές επενδύσεις στον δευτερογενή τομέα είναι από τα βασικά προβλήματα. Επίσης αυτή επιβάρυνση των φόρων δυσχεραίνει την αύξηση και την βελτίωση της παραγωγής ποσοτικά και παρατηρείται έντονα σε ορισμένα παραδοσιακά εξαγώγιμα προϊόντα που παρουσιάζουν σημαντική μείωση. Στην ουσία ο αγροτικός τομέας της χώρας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση.

Είναι πολύ σημαντικό που η Ομογένεια στηρίζει τόσα χρόνια τα Ελληνικά προϊόντα, είναι πράγματι συγκινητικό και είναι πλέον υποχρέωση όλων εμάς που ασχολούμαστε με τα προϊόντα αυτά να αναβαθμίσουμε την ποιότητα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον τομέα αυτό. Να συνεχίσουν να προτιμούν τα προϊόντα από την χώρα μας και εμείς θα φροντίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι ως εταιρείες και να παρέχουμε σωστά προϊόντα».

Πηγή: Ekirikas.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *