ΚΥΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ F16 ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Με στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, η Κύπρος γιορτάζει σήμερα την 58η επέτειο της κυπριακής Ανεξαρτησίας. Eκεί, για άλλη μία φορά η Ελλάς δίνει το παρών και στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία.

Δύο μαχητικά F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από το χώρο της στρατιωτικής παρέλασης. Τα F16 προκάλεσαν τον θαυμασμό του κοινού που παρακολουθεί τη στρατιωτικής παρέλαση που ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου.

Η παρουσία ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο και μάλιστα ανήμερα της ανεξαρτησίας πέρα από την συμβολική και συναισθηματική της αξία στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την κρατική της οντότητα.

Η πρώτη φορά που αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Κύπρο σκορπώντας ρίγη συγκίνησης ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 την εποχή που συμφωνήθηκε ότι ο ενιαίος αμυντικός χώρος της Ελλάδας επεκτείνεται μέχρι την Κύπρο.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=PQZLjzw8WB0

http://https://www.youtube.com/watch?v=ncpauGuC9DY

Την στρατιωτική παρέλαση παρακολουθούν χιλιάδες κόσμου, ενώ στη εξέδρα των επισήμων βρίσκονται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, πρέσβεις και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων διπλωματικών αποστολών.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, στις δέκα και τριάντα, ο Αναστασιάδης ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα παραστεί σε τρισάγιο μπροστά από τις στήλες των πεσόντων αντιστασιακών εντός του πάρκου του Προεδρικού. Ακολούθως θα καταθέσει στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα καθώς και στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ`, στο Προεδρικό.

Δείτε εικόνες από την παρέλαση:

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *