ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ξεκάθαρη είναι η εικόνα για την εκλογική αναμέτρηση λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, με τη Νέα Δημοκρατία να παίρνει άνετη αυτοδυναμία, το ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα δεύτερο και το ΠΑΣΟΚ τρίτο.

Ενδιαφέρον υπάρχει στα αποκαλούμενα μικρά κομματα που δίνουν μάχη για την είσοδο στη Βουλή καθώς Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας Μέρα25 και Σπαρτιάτες έχουν το ανώτερο όριό τους πάνω από το 3%, που σημαίνει ότι μπαίνουν στη Βουλή. Ωστόσο όλα θα κριθούν στην κάλπη.

Πάντως η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ δείχνει 9κοματικη Βουλή ανάλογα με το πού θα κινηθεί η ΝΔ στην κλίμακα 37.7% – 43.7%.

Την ίδια ώρα, οι αρχηγοί των κομμάτων θυμίζουν πως σε αυτές τις εκλογές οι κάλπες θα είναι άδειες, δηλαδή δεν έχουμε τον δεύτερο γύρο αλλά μία νέα εκλογική διαδικασία που πρέπει οι ψηφοφόροι να την αντιμετωπίσουν χωρίς εφησυχασμό.

Τα «στοιχήματα» των εκλογών

Στην εκτίμηση ψήφου 3 εταιρειών ALCO, GPO και PULSE, η ΝΔ κινείται από 37.7% – 43.8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17.7% – 22.8%, το ΠΑΣΟΚ 10% – 14%, το ΚΚΕ 5.4% – 8.6%, η Ελληνική Λύση 2.5% – 4.9%, η Νίκη 2.3% – 4.9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% – 4,9%, το ΜέΡΑ 25 1.1% – 3.4%, οι Σπαρτιάτες 1,6% – 3,6%.

Στοίχημα είναι να αυξηθεί και η συμμετοχή, αν και στα κομματικά επιτελεία ήδη βάζουν στην εξίσωση το κόστος των μεταφορικών για τους ετεροδημότες, τον άστατο καιρό και τους εργαζομένους στον τουρισμό.

Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών

Την ίδια ώρα, οι στοιχηματικές δίνουν:

– ΝΔ: Για πάνω από 164.5 έδρες, Απόδοση 1.65. Κάτω από 164.5, Απόδοση 2.10.

– ΣΥΡΙΖΑ: Για πάνω από 50.5 έδρες, Απόδοση 2.05. Κάτω από 50.5, Απόδοση 1.70.

Οι στοιχηματικές τον Μάιο έδειξαν να μην «βλέπουν» σωστά πολλά από τα αποτελέσματα της κάλπης, κάτι που οι ειδικοί απέδωσαν στο ότι ο στοιχηματισμός επηρεάζεται από τις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *