ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

«Είχα πει από την αρχή πως είμαι αθώα και χαίρομαι που το δικαστήριο με αθώωσε. Η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω στην Μυτιλήνη με την οικογένειά μου

Τέλος πήρε η 17μηνη περιπέτεια της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, του μοντέλου που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ με κοκαϊνη. Η 21χρονη επέστρεψε χαρούμενη στην Ελλάδα μετά από τον εφιάλτη που έζησε στις φυλακές και πριν ακούσει το χαρούμενο νέο της αθώωσής της πριν από μερικές ημέρες.

Η Μελισσαροπούλου έχοντας δίπλα της τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου ευχαρίστησε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βανιζέλος» όσους της συμπαραστάθηκαν: «Με συγκίνηση και χαρά επιστρέω στα πάτρια εδάφη μετά από 17 μήνες άδικης κράτησης και θλίψης. Είχα πει από την αρχή πως είμαι αθώα και χαίρομαι που το δικαστήριο με αθώωσε. Η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω στην Μυτιλήνη με την οικογένειά μου και να αρχίσω από την αρχή τη ζωή μου».

Η 21χρονη ευχαρίστησε τον δικηγόρο της για τη μάχη που έδωσε αλλά και τις ελληνικές προξενικές Αρχές στο Χονγκ Κονγκ.

«Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και όλους τους γνωστούς και άγνωστους που βοήθησαν και εμένα και την οικογένειά μου υλικά και ηθικά. Τώρα η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω πίσω στη Μυτιλήνη μαζί με την οικογένειά μου, να αρχίσω ξανά τη ζωή μου από την αρχή και να σχεδιάσω το δικό μου το μέλλον» είπε η ίδια, ζητώντας παράλληλα σεβασμό της προσωπικής της ζωής.

«Είναι ευλογία ότι είμαστε εδώ στο αεροδρόμιο, η αποστολή μου ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Το χρονικό της σύλληψης

Η Μελισσαροπούλου είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2017 με 2,6 κιλά κοκαϊνης στην κατοχή της.

Τον Νοέμβριο του 2017 η Ειρήνη Μελισσαροπούλου φτάνει στο Χονγκ Κονγκ, όπου συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται όταν σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της βρέθηκε μια κρυφή θήκη με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε το μοντέλο ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, αξίας 300.000 δολάρια ΗΠΑ.

Η 19χρονη τότε Ελληνίδα οδηγήθηκε στο δικαστήριο του West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ, ενώ αντιμετώπισε βαρύτατο κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών. Ο νόμος για τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κίνα είναι εξαιρετικά αυστηρός και η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κινδύνευε να καταδικαστεί από 30 χρόνια έως ισόβια.

Ο γνωστός δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ειρήνης Μία εβδομάδα περίπου μετά τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο γνωστός ποινικολόγος, Σάκης Κεχαγιόγλου, αναλαμβάνει την υπεράσπισή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου και σε δηλώσεις του αποκαλύπτει για την πρώτη συνομιλία που είχε με το μοντέλο: «Μιλήσαμε μετά από πολλές δυσκολίες γιατί εκεί επιτρέπεται ένα τηλεφώνημα για 10 λεπτά μια φορά το μήνα. Η Ειρήνη μου τηλεφώνησε και μιλήσαμε για 12 λεπτά και μετά στους γονείς της για 3 λεπτά. Ήταν δύσκολο το τηλεφώνημα. Ξέσπαγε συνεχώς σε λυγμούς. Έκλαιγε γοερά. Μου έλεγε ότι είναι αθώα. Μου είπε ότι της παραδόθηκε η τσάντα από τρίτο πρόσωπο. Κατονόμασε αυτό το πρόσωπο. Αλλά δεν ήξερε ότι μεταφέρει κοκαΐνη. Υπήρχαν και άλλα άτομα σε αυτό το ταξίδι και μου είπε ποιος της έδωσε το σακίδιο με την παράκληση να πάει στο Χονγκ Κονγκ».

Εν τω μεταξύ η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατείται στο σωφρονιστικό ίδρυμα Lai King, στην περιοχή Kwai Chung της πόλης Tsuen Wan New Town, μια φυλακή ιδρύθηκε το 2008 και είναι χαμηλής ασφάλειας, ενώ σε αυτή κρατούνταν μόνο γυναίκες, οι οποίες, συνολικά, δεν ξεπερνούν τις 200.

Στις αρχές Φλεβάρη η Ειρήνη Μελισσαροπούλου μιλάει για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή και δηλώνει αθώα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι κουβαλούσε κοκαΐνη στις αποσκευές της.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου. Να πω πως παίρνω τεράστια δύναμη από την συμπαράσταση τους. Μου λείπουν οι γονείς μου και ειδικά ο μικρός μου αδελφός με τον οποίο έχω πολύ καιρό να μιλήσω. Πιστεύω ότι ο Θεός ξέρει την αθωότητα μου και όλο αυτό το πράγμα είναι ένας Γολγοθάς και κάποια στιγμή θα έρθει και η λύτρωσή μου. Η λύτρωσή μου θα έρθει τον επόμενο μήνα κι αυτό παρακαλάω τον Θεό κιόλας» λέει μεταξύ άλλων το μοντέλο.

Παράλληλα ο Σάκη Κεχαγιόγλου, υποστήριξε ότι την Ειρήνη παγίδευσε ένας Ρουμάνος φίλος της» από τη Μυτιλήνη, με τον οποίο πείστηκε να ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ, αφού όμως έκαναν στάση πριν στην Αντίσα Μπέμπα της Αιθιοπίας. Εκεί ο φίλος της, τής είπε ότι θα ταξιδέψουν χωριστά, λόγω ενός λάθος που είχε γίνει στα εισιτήρια, δίνοντάς της και ένα καινούριο σακίδιο -στο οποίο βρίσκονταν τα ναρκωτικά- για να μεταφέρει ρούχα που είχε αγοράσει από εκεί.

Τελικά, ομόφωνα ήρθε η αθώωσή της.

Πηγή: In.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *