ΕΛΛΑΔΑ
ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ OΜΙΚΡΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα δυο κρούσματα που φέρουν την παραλλαγή Όμικρον επιβεβαιώθηκαν από τις υγειονομικές αρχές, αυτή τη φορά στην Αθήνα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό του παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στη χώρα μας σε τρία, δύο ημέρες μετά το πρώτο περιστατικό που εντοπίστηκε στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε γνωστοποιήσει ότι βρίσκονται υπό εξέταση δυο ύποπτα κρούσματα. «Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων», είπε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πολίτες είχαν ταξιδέψει στις 26 Νοεμβρίου στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική με αποτέλεσμα να μην μπουν σε καραντίνα καθώς δεν είχε τεθεί ακόμη σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο της επιβολής απαγόρευσης.

Εν συνεχεία, αφού εμφάνισαν συμπτώματα, υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο, με τις πρώτες αναλύσεις να δείχνουν πως και οι δύο έχουν την παραλλαγή Όμικρον.

Και τα δυο νέα περιστατικά δεν σχετίζονται με τον 40χρονο άνδρα στην Κρήτη.

Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, 13:08

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *