ΕΥΡΩΠΗ
ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΛΕΕΙ Ο ΚΟΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

«Δεν γράφουμε εγχειρίδιο οικονομίας, αλλά μια σελίδα βιβλίου Ιστορίας» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο είναι να υιοθετηθεί ένα ευρωπαϊκό μοντέλο και όχι οι Γερμανοί να πληρώσουν τα χρέη της Ιταλίας».

«Δίνουμε μάχη κατά ενός κοινού και αόρατου εχθρού. Όλοι πλήττονται, όλοι είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα μιας μεμονωμένης χώρας. Είναι συναγερμός που αφορά όλους», λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Με τα ευρωομόλογα οι Γερμανοί δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από το ιταλικό χρέος. Θα πετύχουμε απλώς καλύτερους οικονομικούς όρους, προς όφελος όλων. Η Ιταλία πλήρωσε πάντα τα χρέη της και θα συνεχίσει να τα κάνει», καταλήγει ο Τζουζέπε Κόντε.

 

Πηγή: Euractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner