ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ

Η ελβετική κυβέρνηση θα δημιουργήσει μια ομάδα παρέμβασης στον τομέα του φυσικού αερίου, καθώς και ένα σύστημα παρακολούθησης για την έγκαιρη ανίχνευση μιας επικείμενης απώλειας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την πιθανότητα «σοβαρών» ελλείψεων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ελβετική κυβέρνηση άρχισε να καταρτίζει σχέδια τον Απρίλιο για την πιθανή έλλειψη φυσικού αερίου στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την ανάπτυξη ποικίλων μέτρων για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κρίσης. Τα μέτρα αυτά θα κυμαίνονταν από την έκκληση προς το κοινό να μειώσει την κατανάλωση,  έως την πιθανή μείωση της παροχής ενέργειας σε περίπτωση κρίσης.

Τώρα, η κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε πως έχει αναθέσει στον εθνικό φορέα ηλεκτροδότησης, Swissgrid, το να αναπτύξει και να λειτουργήσει ένα νέο σύστημα παρακολούθησης των εξελίξεων στον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο, όπως είπε, θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2022.

«Το σύστημα παρακολούθησης θα παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση των προμηθειών και της αγοράς στην Ελβετία, καθώς και αναλύσεις της αυτοπρομήθειας», ανέφερε σε δήλωσή του το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, Εκπαίδευσης και Έρευνας.

«Ειδικότερα, το σύστημα έχει σκοπό να δείξει πόσο καιρό η Ελβετία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας».

Η κυβέρνηση ανέθεσε επίσης στην ένωση βιομηχανιών φυσικού αερίου της χώρας, VSG, το να σχηματίσει έναν νέο οργανισμό παρέμβασης στην κρίση.

«Στο φόντο του πολέμου της Ουκρανίας και της συναφούς αβέβαιης κατάστασης του εφοδιασμού, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο,  αναθέτει τώρα στη VSG το έργο του σχηματισμού ενός οργανισμού παρέμβασης σε κρίση, για την περιορισμένη περίοδο του ενός έτους», ανέφερε η κυβέρνηση της Ελβετίας.

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *