ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΕΞ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Η Γαλλία κρίνει απαραίτητη μια επιπλέον προθεσμία πέρα από τις 31 Αυγούστου προκειμένου να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι απομακρύνσεις ανθρώπων που κινδυνεύουν από το Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Ανησυχούμε για την καταληκτική ημερομηνία που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για την 31η Αυγούστου. Μια επιπλέον προθεσμία είναι απαραίτητη προκειμένου να φέρουμε σε πέρας τις τρέχουσες επιχειρήσεις», είπε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην αεροπορική βάση 104 της Αλ-Ντάφρα, 30 χλμ. από το Αμπού Ντάμπι, όπου η γαλλική Πολεμική Αεροπορία έθεσε σε λειτουργία μια αερογέφυρα προς την Καμπούλ.

Γαλλικά αεροσκάφη απομάκρυναν μέχρι σήμερα περισσότερους από 1.000 Αφγανούς μέσω του Αμπού Ντάμπι, δήλωσε νωρίτερα το υπουργείο.

Ο Λεντριάν, ο οποίος συνοδευόταν από την υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί, είπε εξάλλου πως κύρια ανησυχία παραμένει η πρόσβαση προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Εξακολουθεί να χρειάζεται μια αύξηση του συντονισμού σε τοπικό επίπεδο μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους μας εκεί», είπε.

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *