ΕΛΛΑΔΑ
ΒΡAΒΕΥΣΗ ΜΕ ΤIΤΛΟ «ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» ΕΝOΠΛΩΝ ΔΥΝAΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βράβευσε τον Διοικητή της 116 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο (Ι) Πέτρο Σάσσαρη ως «ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» των Ενόπλων Δυνάμεων για τις περιβαλλοντικές δράσεις που ανέλαβε και υλοποίησε εντός του 2020.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Οι «ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜIΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ» όπως αναγράφει το έμβλημα της 116 Πτέρυγας Μάχης, παράλληλα με την επιτυχή εκτέλεση της κύριας αποστολής τους, που είναι η ανάληψη και επιτυχής διεξαγωγή Αεροπορικών Επιχειρήσεων, πρώτευσαν και με διαφορά όπως προκύπτει από την τελική βαθμολογία που έλαβε η Μονάδα τους στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε.

Ενδεικτικά αναφέρεται μια σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις που ανέπτυξε, όπως η μέριμνα για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω συστήματος ανακύκλωσης της Μονάδας σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, η μείωση της κατανάλωσης ύδατος μέσω τηλεδιαχείρισης του αντλιοστασίου της, καθώς και η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αποθήκευσης στο πλαίσιο της διαχείρισης ελαιολιπαντικών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, το προσωπικό της Πτέρυγας εκπαιδεύτηκε σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ συμμετείχε σε ερευνητική πρόταση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για τη δημιουργία Πρότυπης Περιβαλλοντικής Πτέρυγας Μάχης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναπτύξει και οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και στις ενέργειες που έχουν αναλάβει, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με σκοπό τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους εντός και εκτός των Στρατοπέδων και Υπηρεσιών τους.

Τόνισε επίσης ότι, η προσπάθεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία του περιβάλλοντος είναι συνεχής για την κατά το δυνατόν ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων τους, για την ορθολογιστική διαχείριση της ενέργειας αλλά και για την αποφυγή δημιουργίας ρύπανσης.

Ολοκληρώνοντας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό της 116 Πτέρυγας Μάχης για την διάκριση που επέτυχαν και τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις αξιέπαινες προσπάθειές τους, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις Μονάδες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην προσπάθεια τους να υιοθετήσουν και αυτές ανάλογα φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

 

 

 

Πηγή: Geetha.mil.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *