ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ – ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας | Βουλή: Σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τις σφοδρότατες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη διαμάχη να εστιάζει αρκετές φορές στο πεδίο του χειρισμού των εθνικών θεμάτων, καταψηφίστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (08/03) η πρόταση της ΝΔ, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Παύλου Πολάκη σχετικώς με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Το τελικό αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας

  • Για την παραπομπή του Παναγιώτη Κουρουμπλή: 86 υπέρ, 151 κατά, 1 παρών (ψήφισαν 267, έγκυρα: 238, άκυρα: 29)
  • Για την παραπομπή του Ανδρέα Ξανθού: 88 υπέρ, 141 κατά, 1 παρών (ψήφισαν 267, έγκυρα: 234, άκυρα 33)
  • Για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη: 86 υπέρ, 149 κατά, 1 παρών (ψήφισαν 267, έγκυρα, 236 άκυρα: 31)

Νωρίτερα, αναφερόμενος στις εξελίξεις ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και το χειρισμό επί των εθνικών θεμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ανεύθυνη στάση», ενώ παράλληλα έστειλε αυστηρότατο μήνυμα προς την Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή, να σταθμίζουμε τα βήματα μας. Θέλω από αυτό το βήμα να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ελληνικό λαόΕίναι αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, είναι αδιαπραγμάτευτα τα δικαιώματα της Κύπρου στην περιοχή της ΑΟΖ. Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει κι αυτό ας το καταλάβουν όλοι».

Για τον εαυτό του σημείωσε πως ότι είχε να πει για την Τουρκία τα είπε ενώπιον του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη αν τολμά να τα πει και ο ίδιος μπροστά στον κ. Ερντογάν. Ζήτησε, επίσης, να «μείνουν τα εθνικά θέματα έξω από το γήπεδο της αντιπαράθεσης».

«Δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο, πράγματι η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια είναι περιοχή αστάθειας. Πράγματι αλλάζει η συμπεριφορά των γειτόνων μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «αυτή την συμπεριφορά αναγνωρίζουν οι διεθνείς οργανισμοί και οι ισχυροί ηγέτες», ωστόσο όπως είπε, με έναν δύσκολο γείτονα υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας συνέκρινε το περιστατικό με τον διεμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό, με την κρίση των Ιμίων το 1996.

«Δεν είναι πρώτη φορά που είχαμε προβλήματα. Πριν από 20 χρόνια είχαμε βρεθεί κοντά σε σύρραξη με την Τουρκία. Όμως εγώ την επόμενη μέρα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον ομόλογο μου. Ενώ ο τότε πρωθυπουργός συνομίλησε με τις ΗΠΑ και τις ευχαρίστησε και είχαμε τα τραγικά αποτελέσματα», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας «τότε η Ε.Ε. παρέπεμπε τις δύο χώρες να λύσουν τις διαφορές τους στη Χάγη, ενώ τώρα είχαμε την απολυτή καταδίκη».

«Σε τέτοια ζητήματα δεν χωρά ανευθυνότητα», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Φτηνός αντιπερισπασμός η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική»

«Μας κοιμήσατε επί 35 λεπτά, ευτυχώς στο τέλος ανεβάσατε στημένα του τόνους, με βάση το κείμενο που σας ετοίμασαν κάποιοι, για να μας πείτε να ντραπούμε», είπε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «άσκηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη σε μια φτηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού την οποία, όλως τυχαίως, θυμήθηκαν μετά την υπόθεση Novartis».

«Η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε και επέστρεψε τα 23.000 ευρώ, εσείς τα 200 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η Νέα Δημοκρατία δανεικά και αγύριστα, θα τα επιστρέψετε ποτέ;», είπε εξάλλου ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Newsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner