ΕΛΛΑΔΑ
ΑΝΗΣΥΧIΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΑΓOΜΕΝΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – ΙΧΝΗΛΑΤΟYΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦEΣ ΔYΟ ΣEΡΒΩΝ

Συναγερμό έχουν σημάνει στις αρμόδιες αρχές τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας καθώς αρκετοί επισκέπτες, κυρίως από τα Βαλκάνια έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό. Αγώνα δρόμου για να βρεθούν όσοι ήρθαν σε επαφή με ζευγάρι από τη Σερβία που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, δίνουν οι υγειονομικές αρχές


Συγκεκριμένα, οι Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εντόπισαν κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με το Lamiareport, ένας άνδρας 50 ετών από το γκρουπ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας έστειλαν τον Σέρβο στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με τη γυναίκα του με ταξί.

Φθάνοντας στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από Covid-19.

Το ζευγάρι Σέρβων ταξίδεψαν από τη βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

 

Κορονοϊός: 17 τα εισαγόμενα κρούσματα σε σύνολο 27 μολύνσεων

Συνολικά 27 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 14 από το εξωτερικό, επιβεβαίωσε την Τρίτη ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό των λοιμώξεων στην Ελλάδα να ανέρχεται σε 3589. Παράλληλα, δεν καταγράφτηκε κανένας θάνατος, με τον απολογισμό των νεκρών να παραμένει στους 193, ενώ 10 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Από τα 27 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 14 προέκυψαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο και τα υπόλοιπα εντοπίζονται: τρία στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, ένα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς και ένα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας.

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *