ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ 1.000 ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Με μια πρωτότυπη και συμβολική δράση η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης και το χορευτικό τμήμα της ετοιμάζεται να τιμήσει τα 353.000 θύματα και τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η δράση «Ανεβαίνω για τη μνήμη – Ανεβαίνω για τη ζωή» θέλει τους συμμετέχοντες να ανεβαίνουν 1.000 σκαλιά φέρνοντας εις πέρας την πρόκληση «Kokoda Challenge», τιμώντας το κουράγιο όσων χάθηκαν, τη δύναμη όσων επέζησαν αλλά και τη συντροφικότητα που ενώνει τους ανθρώπους μπροστά στις αντιξοότητες.

Η εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαΐου (ώρα 09:30), στο μονοπάτι Kokoda (Kokoda Track Memorial Walk).

Το ΔΣ του συλλόγου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν στη δράση. Τα έσοδα θα δωρηθούν στο μεγαλύτερο ινστιτούτο έρευνας για την υγεία των παιδιών στην Αυστραλία, το Murdoch Children’s Research Institute.

Ο Περίπατος Μνήμης στο Μονοπάτι Kokoda (Kokoda Track Memorial Walk), που περιλαμβάνει τα 1.000 σκαλοπάτια, δημιουργήθηκε στις αρχές του 1900, ενώ το 1998 οι βετεράνοι της Βικτόριας από την εκστρατεία της Kokoda υιοθέτησαν την περιοχή σε ανάμνηση του μονοπατιού στην Παπούα Νέα Γουινέα όπου έχασαν τη ζωή τους οι Αυστραλοί στρατιώτες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: Pontos-news.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *