ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ – ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ: Η ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 1.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣΙ

Η Συνοριοφυλακή της Πολωνίας ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να στείλει ακόμη 1.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Όπως δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, η ενέργεια αυτή έρχεται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής, Τόμας Πράγκα, δήλωσε ότι φέτος 19.000 άνθρωποι επιχείρησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, από 16.000 πέρυσι.

«Ο στρατηγός (Πράγκα) ζήτησε να μετακινηθούν άλλοι 1.000 στρατιώτες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Μάτσεϊ Βοβσίκ.

Η Πολωνία έχει χτίσει έναν φράκτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία, εξοπλισμένο με ηλεκτρονική προστασία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, μαχητές της Wagner εθεάθησαν κοντά στα σύνορα.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτκι, έχει δηλώσει ότι η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Πηγή: Iefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner