ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ: Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Στηρίζει τη διαπραγμάτευση αλλά χωρίς τον όρο Μακεδονία, δεν ρίχνει την κυβέρνηση και καταψηφίζει τη συμφωνία.

Αυτό είναι το τρίπτυχο του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου ο οποίος στη συνέντευξη που έδωσε  ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε να βασίζεται στην πρόβλεψη,

 ότι η συμφωνία θα έρθει στην Ελληνική Βουλή, αν φυσικά γίνει αποδεκτή από τα Σκόπια, το… Φθινόπωρο και κατ επέκταση να μην αναγκαστεί να πάρει θέση τώρα.

Πλέκοντας το εγκώμιο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και μιλώντας με τα καλύτερα λόγια, 

 για τη διαπραγμάτευση στάθηκε στον όρο Μακεδονία που αυτή θα περιλαμβάνει και ανέφερε ότι διαφωνεί με αυτό και άρα θα καταψηφίσει. Εκτιμώντας όμως ότι η όποια έγκριση θα καθυστερήσει σημαντικά έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να φύγει από την κυβέρνηση επικαλούμενος την ανάγκη να βγει η χώρα από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό προκαλεί έντονα ερωτήματα το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος και συνολικά οι ΑΝΕΛ,

θα συνεχίσουν να στηρίζουν μια κυβέρνηση η οποία θα «σβήσει» από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος  ένα από τα κύρια συστατικά ύπαρξης του, πάνω στο οποίο μάλιστα «πάτησε» για να καταφέρει να μπει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός πως ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τη σημερινή συνέντευξή του αμέσως μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου περί τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση συνδέθηκε με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά αργά το βράδυ επιχειρήθηκε, από την πλευρά των ΑΝΕΛ, να μην ταυτιστεί με το θέμα αυτό. Έγινε δε λόγος για ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν το κόμμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση της συνέντευξης Τύπου από τον Πάνο Καμμένο,

οδήγησε σε επικοινωνία του με το Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο δεν είχε επικοινωνήσει πριν. Μάλιστα όπως και ο ίδιος είπε σήμερα η ενημέρωσή του για την επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ και για το περιεχόμενο της συμφωνίας έγινε μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια έντονη συζήτηση το περιεχόμενο της οποίας είναι άγνωστο αλλά συνδέεται με σαφείς προειδοποιήσεις ως προς τις εξελίξεις από την πλευρά του Αλ. Τσίπρα στην περίπτωση που οι ΑΝΕΛ σηκώσουν παραπάνω τους τόνους.

Επί της ουσίας και σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό η θέση του Π. Καμμένου είναι:

Στήριξη της κυβέρνησης καταψήφιση της συμφωνίας, με γνώμονα πάντα το γεγονός πως αυτή θα καθυστερήσει να πάει αν, κατά τον ίδιο, πάει στη Βουλή, χωρίς μέχρι τότε να έχει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση.

Οι αναφορές του στο Σκοπιανό επιβεβαίωσαν το αναμενόμενο δηλαδή ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση Τσίπρα καθώς και ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει έστω και για μία φορά το λόγο του και να πάει μαζί με τον Αλέξη μέχρι τέλους. 

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι η απάντηση σε όποιον τολμήσει να απειλήσει την εθνική κυριαρχία της χώρας θα είναι άμεση και ακαριαία.

Τέλος, ανακοίνωσε πως τη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο Θ. Τουσουνίδης. Η έως τώρα εκπρόσωπος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναλαμβάνει τον ρόλο συντονίστριας για τις περιφερειακές, τοπικές εκλογές καθώς και για τις ευρωεκλογές.

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *