ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΝΩ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΠΑΕΙ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης τσιπρας κατά την έκτακτη σύσκεψη του πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκαλεσε στην Κουμουνδούρου. 

“Το νέο κύμα της πανδημίας που έρχεται με σφοδρότητα και βρίσκει τη χώρα πάλι απροετοίμαστη, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, φέρει τη πολιτική σφραγίδα και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ώρα που η πανδημία πλέον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ελεγχόμενη, η Ελλάδα καταγράφει δραματικά αρνητικά ρεκόρ με σχεδόν 5.500 κρούσματα και βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις και σε θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού και στην πορεία του εμβολιασμού,” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εισήγησή του.

“Η κυβέρνηση είχε δύο χρόνια να προετοιμάσει το ΕΣΥ, δεν το έκανε. Είχε έναν χρόνο να προωθήσει σωστά και στοχευμένα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως τόσες ευρωπαϊκές χώρες, δεν το έκανε. Είχε έναν χρόνο να προετοιμάσει θεραπευτικά πρωτόκολλα και να φέρει φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες, δεν το έκανε. Το μόνο που έκανε είναι ανά τρεις μήνες να κηρύττει το τέλος της πανδημίας, να πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορωνοϊό, ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι, στέλνοντας μηνύματα χαλάρωσης στους πολίτες και απαξιώνοντας πλήρως τους επιστήμονες”, πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσιο. 

Αναφερόμενος στην πρόταση για διαχείριση της πανδημίας από επιστήμονες κοινής αποδοχής που διατύπωσε μέσω κοινωνικών δικτύων,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε εν κατακλείδι ότι η πολιτικη ευθύνη για ό,τι έρχεται ανήκει εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό.

“Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, για τρίτη φορά σε έναν χρόνο τείναμε χείρα βοηθείας με πρόταση για μίνιμουμ συναίνεση, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία από επιστήμονες κοινής αποδοχής που δεν θα λειτουργούν με βάση το πολιτικό κόστος.

Για τρίτη φορά ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, επιβεβαιώνοντας την αλαζονεία του αλλα και το έλλειμα κατανόησης της κρισιμότητας των στιγμών.

Συνεπώς η πολιτική ευθύνη τόσο για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για ό,τι έρχεται τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, του ανήκει αποκλειστικά”, είναι η χαρακτηριστικη αποστροφη του προς τα μέλη του ΠΚ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Δευτέρα, 01-Νοε-2021 18:15

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *