ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ! ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΧΕΡΣΩΝΑ, ΣΕΙΡΑ ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΡΙΒΟΙ ΡΟΓΚ

Ο Σόιγκου άκουσε επίσης μια αναφορά από τον διοικητή της ομάδας, στρατηγό του στρατού Σεργκέι Σουροβίκιν- Οι Ρώσοι αναχαίτισαν μεγάλη επίθεση του στρατού στη Χερσώνα-Σειρά εκρήξεων στο Κριβόι Ρογκ.

Τώρα ο πόλεμος έχει πάρει μορφή μαχών θέσης, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διεξάγουν κινητή άμυνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Σεργκέι Τσερεβάτι (Serhiy Cherevaty) σε τηλεοπτικό κανάλι.

«Μπορείτε να πείτε ότι τώρα υπάρχει πόλεμος θέσεων. Ωστόσο, καταφεύγουμε στην κινητή άμυνα, δεν διεξάγουμε πλέον πόλεμο του 20ου αιώνα. Αξιοποιούμε τα πάντα τώρα», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό του εχθρού.

.

Όταν δούμε ότι ο εχθρός έχει αποδυναμωθεί σε έναν από τους τομείς, θα προγραμματιστεί μια επιχείρηση κατά το παράδειγμα του Χάρκοβο ή του Λίμαν», είπε ο Τσερεβάτι.

Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) προσπάθησαν να επιτεθούν προς την κατεύθυνση της Χερσώνας, αλλά όλες απωθήθηκαν, δήλωσε την Τρίτη στο TASS ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αντικυβερνήτης της περιοχής.

«Η κατάσταση είναι έτσι, γίνονται κάποιες προσπάθειες επίθεσης, οι δικές μας δουλεύουν, η αεροπορία λειτουργεί. Δεν υπάρχει κάτι σαν μαζική ανάπτυξη», είπε ο Στρεμούσοφ, προσθέτοντας ότι όλες οι προσπάθειες αποκρούονται επιτυχώς από τον ρωσικό στρατό.

Εκρήξεις ακούγονται στο Κριβόι Ρογκ μετέδωσε την Τρίτη η ουκρανική έκδοση του Strana. Λεπτομέρειες για το περιστατικό δεν δίνονται. Στις 17:24 τοπική ώρα (18:24 ώρα Μόσχας) ανακοινώθηκε αεροπορικός συναγερμός στην περιοχή Κριβόι Ρογκ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε το διοικητήριο της Μικτής Ομάδας των Ρωσικών Δυνάμεων στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης, αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους την Τρίτη στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός του Στρατού Σεργκέι Σόιγκου, επιθεώρησε το διοικητήριο της Μικτής Ομάδας Ρωσικών Στρατευμάτων (Δυνάμεων) που εκτελεί τα καθήκοντα ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία», σημείωσε το στρατιωτικό τμήμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Σόιγκου άκουσε επίσης μια αναφορά από τον διοικητή της ομάδας, στρατηγό του στρατού Σεργκέι Σουροβίκιν, σχετικά με την τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση, τη φύση των εχθρικών ενεργειών και την εκτέλεση των αποστολών μάχης από τα ρωσικά στρατεύματα σε διάφορες επιχειρησιακές περιοχές. Ξεχωριστά, ο Σουροβίκιν αναφέρθηκε στα θέματα παροχής όλων των τύπων επιδομάτων στο στρατιωτικό προσωπικό που έφτασε στην ομάδα και κλήθηκε στο πλαίσιο μερικής επιστράτευσης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτόξευσαν 15 ρουκέτες από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad προς την κατεύθυνση του Ντόνιετσκ, ανέφερε το γραφείο αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνιετσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας.

«Καταγράφηκαν πυρά από την AFU προς την κατεύθυνση της πόλης Ντόνιετσκ, 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το BM-21 Grad», ανέφερε την Τρίτη το κανάλι Telegram του γραφείου αντιπροσωπείας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε πλάνα από την καταστροφή ενός ουκρανικού τανκ από κρουστικό drone, το οποίο κρυβόταν σε αστικές περιοχές και πυροβολούσε κατά του ρωσικού στρατού. «Οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) προσπάθησαν να πυροβολήσουν από άρμα κατά των θέσεων του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, κρυμμένοι πίσω από βιομηχανικά κτίρια. Ένα ρωσικό πλήρωμα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων εντόπισε και κατέστρεψε ένα άρμα APU με ακριβή χτύπημα», ανέφερε την Τρίτη το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τα πλάνα που διανεμήθηκαν από το στρατιωτικό τμήμα δείχνουν πώς το τανκ T-64 κρύβεται στην πόλη πίσω από ένα από τα τεχνικά κτίρια, ενώ είναι ορατοί και ουρανοξύστες κατοικιών. Ο εντοπισμός και η καθοδήγηση του drone καμικάζι στον στόχο έγινε από άλλο drone, το οποίο επίσης κατέγραψε ένα χτύπημα στο τανκ.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα από την καταστροφή του ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Buk-M1 και δύο αμερικανικών οβίδων M777 από ρωσικά drones καμικάζι Lancet. Σε γενικές γραμμές, όπως σημείωσε ο Ντένις Φεντουτίνοφ (Denis Fedutinov), ειδικός στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σε συνέντευξή του στο TASS νωρίτερα, η ρωσική πλευρά άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά drones καμικάζι κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης υπό το φως των πλεονεκτημάτων τους.

Πηγή: Pentapostagma.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *