ΔΙΕΘΝΗ
ΑΚΑΡ: Η AΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η Άγκυρα δεν υποστηρίζει τα σχέδια της Ουάσιγκτον να δημιουργήσει ειδικές δυνάμεις ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η πρόταση για τη δημιουργία τέτοιων δυνάμεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας για τον περιορισμό της Ρωσίας, η οποία παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν πέρυσι, αφορά ιδιαίτερα την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

«Είπαμε στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία να μην ενεργήσουν βιαστικά», ενημέρωσε την εφημερίδα ο Τούρκος αρχηγός Άμυνας, όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Άγκυρας στην ιδέα των ΗΠΑ.

Η Hurriyet πρόσθεσε ότι η διπλωματική απάντηση του Ακάρ κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία έρχεται σε αντίθεση με την πρόταση. Η παρατήρηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας επισημαίνει τις προσπάθειες της Άγκυρας να αποτρέψει τη μετατροπή της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας σε αρένα αντιπαλότητας, συγκρούσεων και εντάσεων μεταξύ Ρωσίας, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ εν μέσω της ουκρανικής κρίσης.

«Η Τουρκία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει διπλωματικές οδούς εκτός της Σύμβασης του Μοντρέ και να πειθώ για να κρατήσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ μακριά από τη Μαύρη Θάλασσα», σημειώνει η Hurriyet.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *