ΕΛΛΑΔΑ
EΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΠΘ: MΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Επεισόδια και ένταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, μέσα στο ΑΠΘ, μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων του ΜΑΤ, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη.

Ομάδα κουκουλοφόρων, ειδικότερα, εκτόξευσε πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. Περίπου 100 φοιτητές των ΕΑΑΚ και του ΚΚΕ φώναξαν συνθήματα ζητώντας την απομάκρυνση των ΜΑΤ από το ΑΠΘ.

Στο σημείο βρέθηκαν και 20 αναρχικοί φορώντας κράνη και ρόπαλα.

 

Εκτεταμένα επεισόδια στο ΑΠΘ

Όπως μετέδωσε το OPEN, οι αστυνομικοί εισήλθαν στο χώρο του πανεπιστημίου για να απομακρύνει νεαρούς που είχαν αποκλείσει την είσοδο του ιδρύματος, αντιδρώντας στην κατασκευή βιβλιοθήκης στο χώρο που βρισκόταν η κατάληψη το Βιολογικού.

 

Ακολούθησε ένταση και εκτεταμένα επεισόδια, με του αστυνομικούς να προχωρούν σε προσαγωγές ατόμων. 

Φοιτητές αποχώρησαν από τα μαθήματά τους, ενώ εργαζόμενοι στο ΑΠΘ έσπευσαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους από το campus.

Νέος «κύκλος» επεισοδίων

Λίγη ώρα μετά, τα επεισόδια «μεταφέρθηκαν» μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Ομάδα αντιεξουσιαστών κατά την αποχώρησή από την Σχολή Θετικών Επιστημών κινήθηκε προς το κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου έσπασε τζαμαρίες και κατέβασε τα στόρια. Οι υπάλληλοι που βρίσσκονταν στο σημείο αποχώρησαν από το κτίριο ενώ οι αναρχικοί απομακρύνθηκαν μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.

Επεισόδια στο ΑΠΘ

Πηγή: Ethnos.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *