Breaking News
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ – ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΕΚΡΗΞΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ “ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ”
ΙΛΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΓΙΑΤΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΡΙΣΙΜΟΣ
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ – ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ο ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΙ
Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΞΙΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MSG GROUP COMPANIES ΚΑΙ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ: Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Η επιμονή της κυβέρνησης σε ρυθμίσεις τεράστιων εκλογικών περιφερειών που φαλκιδεύουν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι», φαίνεται να αποτελεί το βασικό εμπόδιο για την ανεύρεση συναινετικής λυσης στο ζήτημα της ψήφου των απόδημων. Αυτό καταδείχθηκε από την αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη σήμερα στην Βουλή.

Ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του επέμεινε στην λογική των μεγάλων περιφερειών ώστε να εκφραστεί η ψήφος απόδημων. Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται στην Βουλή προβλέπει μία μεγάλη παγκόσμια περιφέρεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση στην Βουλή έθεσε μια εναλλακτική πρόταση απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας: «Ελάτε να συμφωνήσουμε στο προφανές: Να κατατμήσουμε τον κοσμο σε 3 εκλογικές περιφέρειες: Αφρική Αμερική Ωκεανία. Είστε σύμφωνος με μια τέτοια πρωτοβουλία;»

Ανταπαντώντας ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως το ζήτημα αυτό είναι θέμα ουσίας για το πώς θα εκφραστεί η ψήφος των απόδημων. Είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην Ν.Δ: «Εσείς επιλέξατε στο επικρατείας σας έναν πρώην ευρωπαίο επίτροπο, εμείς μιας εργαζόμενη ελληνίδα» και στην συνέχεια αναρωτήθηκε ρητορικά: «Με οριο δαπανών 234.000 ευρώ αυτή η μητέρα, ένας εργαζόμενος ή ένας νέος επιστήμονας μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές είτε είναι μια παγκόσμια περιφέρεια, είτε μια ευρωπαϊκή περιφέρεια;».

Στην λογική αυτή επανέφερε την πρόταση του ώστε να γίνουν οι επόμενες εκλογές με το σύστημα της ύπαρξης υποψηφίων από την ομογένεια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να εξεταστεί το πόσοι ομογενείς θα ψηφίσουν και από εκεί και πέρα να γίνει συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές.

Μάλιστα έθεσε και το πολιτικό ερώτημα: «Από ποιους συμβολίζεται η ψήφος των απόδημων από έναν επιχειρηματία ή έναν γνωστό τραγουδιστή ή από έναν εκπρόσωπο της δικής μου γενιάς που έφυγε τον καιρό των μνημονίων;»

Πηγή: Νews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner