ΔΙΕΘΝΗ
ΧΕΙΜΑΡΡΑ: ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗ

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Χειμάρρα. Ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Φιόρης Μπέλης, και μέλος της εφορευτικής επιτροπής κατά τις εκλογές της Κυριακής, καταγγέλλει ότι συνεργείο της αλβανικής πολεοδομικής αστυνομίας απείλησε να κατεδαφίσει ως αυθαίρετο, κτίριο ιδιοκτησίας του, με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο μοναδικός λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή ήταν στην καταμέτρηση των ψήφων του Φρ. Μπελέρη. «Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, κανένας άλλος. Δύο μέρες μετά την καταμέτρηση έρχεται το κράτος κάτω από το σπίτι με στρατό, με περιπολίες και αστυνομίες… Δεν μου έχουν δώσει κανένα χαρτί ούτε κάποια εξήγηση» λέει και συνεχίζει: «Μας βγάζουν έξω από το σπίτι και τον χώρο μας και βάζουν μέσα το κομπρεσέρ του στρατού».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το συγκεκριμένα κτίριο είχε κριθεί πριν από δύο χρόνια ξανά κατεδαφιστέο αλλά η οικογένεια κατάφερε να το σώσει. Ακόμα αναφέρει ότι ο ΓΓ του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι στα Τίρανα από το βράδυ της Τετάρτης (17/5) για να ενημερωθεί μετά τη φυλάκιση Μπελέρη και Κοκαβέση.

Προσωρινή αναστολή κατεδαφίσεων

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το hmara.gr, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και στο περιθώριο της άφιξης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Θεοχάρη Λαλάκου στα Τίρανα, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή των κατεδαφίσεων στους Δρυμάδες Χιμάρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό μέσο, η αλβανική πλευρά φέρεται να αποδέχτηκε προσωρινά το αίτημα για αναστολή κατεδαφίσεων.

Το himara.gr αναφέρει επίσης ότι το κτίριο που ανήκει στον Φ. Μπέλη, διαθέτει νόμιμη άδεια οικοδομής «η οποία ανεστάλη αναίτια την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η νίκη του Μπελέρη στον δήμο Χειμάρρας».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *