Breaking News
EΒΡΟΣ: ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
“ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ” ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ: 20.000 ΤΟΝΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟ
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ G7
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΛΟΙΝΤ
ΗΠΑ: ΑΝΤIΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ
O ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ HEPHAESTUS RADIO | ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 7Μ.Μ ΩΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ // 8Μ.Μ. ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΕΝΩ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΗΠΑ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
ΤΟΥΡΚIΑ: ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟI ΓΙΑ ΓΕΩΤΡHΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚH ΥΦΑΛΟΚΡΗΠIΔΑ ΣΕ ΧAΡΤΕΣ
ΗΠΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ – 1.600 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
«Η ΑIΓΥΠΤΟΣ ΚHΡΥΞΕ ΣΥΜΜΑΧIΑ ΕΝΑΝΤIΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚIΑΣ ΚΑΙ EΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΣΕ ΑΥΤHΝ»-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚO ΔΗΜΟΣΊΕYΜΑ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΣΤΟ 11% Η ΥΦΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020
BREXIT: ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ-ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΚΑΦΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ 12 ΜΙΛΙΑ – ΑΟΖ
3 IOYNIOY 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΕΘΑΝΕ Η ΑΜΑΛΙΑ ΜΕΓΑΠΑΝΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΪΚΑ ΜΕ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΑΙΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ελληνίδες και Έλληνες της Αυστρίας, αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες,

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου συνιστά ορόσημο της ελληνικής ιστορίας, καθώς η Επανάσταση του 1821 υπήρξε κορυφαία στιγμή του νεότερου ελληνισμού και απαρχή του σύγχρονου, κυρίαρχου ελληνικού κράτους. Πρόκειται αφενός μεν για μια ημέρα μνήμης και τιμής σ’ ένα λαό που εξεγέρθηκε και αγωνίστηκε ενάντια στη σκλαβιά του οθωμανικού ζυγού, αφετέρου δε για ένα σύμβολο αφύπνισης, ελπίδας και πίστης ότι  όλα είναι δυνατά, εφόσον υπάρχει ενότητα, σύμπνοια και ομοψυχία.

Το παράδειγμα των αγωνιστών  της εθνεγερσίας του 1821 πρέπει να αποτελεί για μας, τους σημερινούς Έλληνες, σταθερή αναφορά για την πραγμάτωση των εθνικών μας στόχων, πηγή δύναμης, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας, όπως επίσης υπόμνηση και έμπνευση για τους αγώνες και τις μάχες που δίνουμε καθημερινά ο καθένας από μας, αλλά και όλοι μαζί, για ένα καλύτερο αύριο.

Τιμούμε την Ελληνική Επανάσταση, που βασίστηκε στα κηρύγματα του Διαφωτισμού και διατράνωσε στην Ευρώπη την αξία του δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση.

Στην καλλιέργεια της εθνικής αυτοσυνειδησίας, που οδήγησε στην επαναστατική έγερση των Ελλήνων, καθοριστική υπήρξε η συμβολή των ελληνικών παροικιών και Κοινοτήτων του εξωτερικού. Οι Έλληνες της Βιέννης ήταν μάλιστα εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην εκπαιδευτική και εκδοτική προσπάθεια των προεπαναστατικών χρόνων και έδωσαν ώθηση στα ελληνικά γράμματα, θέτοντας έτσι τον θεμέλιο λίθο για την εμπέδωση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και την εθνική αφύπνιση για την διεκδίκηση της Ελευθερίας και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Με την ίδια αυταπάρνηση και με πνεύμα ενότητας οφείλουμε κι εμείς σήμερα να πορευόμαστε για τη διασφάλιση ενός μέλλοντος, που θα εγγυάται για τον απανταχού ελληνισμό, εντός και εκτός εθνικών συνόρων, καθώς και για την ίδια την Ελλάδα, σταθερή πρόοδο και ευημερία.

Φέτος η τρέχουσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει δυστυχώς να εορτάσουμε την εθνική μας επέτειο με τη λαμπρότητα που της αξίζει. Η χώρα μας, όπως και η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος, δοκιμάζονται από μία πρωτόγνωρη απειλή, έναν αόρατο εχθρό, μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση και πανδημία, που για να παταχθεί απαιτείται η επίδειξη από όλους μας υψηλού φρονήματος και αισθήματος ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι, στην Αυστρία, στην Ελλάδα, παντού στον κόσμο. Σας καλώ να ανταποκριθούμε στην πρόκληση αυτή με θάρρος, υπομονή και ψυχραιμία, πειθαρχώντας στα μέτρα που εφαρμόζουν με σοβαρότητα και αυταπάρνηση οι αρμόδιες αυστριακές Αρχές, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους.

Όπως αναφέρει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο μήνυμά της για την εθνική μας επέτειο, ανεξάρτητα από την όλως εξαιρετική παρούσα συγκυρία, σήμερα …«ο κάθε Έλληνας, όπου και αν βρίσκεται, είναι σίγουρο ότι θα αισθανθεί εθνική υπερηφάνεια και θα γιορτάσει την ημέρα όχι συλλογικά, αλλά στην καρδιά και την ψυχή του»…

Απευθύνω με την ευκαιρία σε όλες και όλους σας τις θερμότερες ευχές μου για υγεία  και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία! Η τρέχουσα δυσχερής περίοδος είναι προσωρινή και θα την υπερβούμε. Στον εορτασμό δε των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, σ’ έναν χρόνο από σήμερα, θα είμαστε όλες και όλοι ενωμένοι και παρόντες.

Χρόνια πολλά!

 

Πηγή: Ηephaestuswien.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *